Konya dahil bir çok bölgeye kar, fırtına ve zirai don uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İçanadolu bölgesi de dahil bir çok il için kuvvetli yağış, fırtına ve zirai don uyarısı yaptı.

Konya dahil bir çok bölgeye kar, fırtına ve zirai don uyarısı

Mart ayı yağmur, dondurucu soğuk, fırtına ve kar yağışı ile veda ediyor. Meteorolojiden bazı bölgeler için uyarılar birbiri ardına geldi.

İlk uyarıda şu ifadeler kullanıldı:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgarın bu akşam saatlerinden itibaren Kuzey Ege ile Marmara’nın batısında, Salı günü Marmara’nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz ile zamanla Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısında güney yönlerden zamanla batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (40-60 km/saat, kısa süreli 70 km/saat), İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile yüksek kesimlerde kuvvetli fırtına (50-70 km/saat, kısa süreli 80-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

konya-dahil-bir-cok-bolgeye-kar-firtina-ve-zirai-don-uyarisi.jpg

ZİRAİ DON UYARISI

Genel Müdürlük, zirai don uyarısı da yaptı. Açıklama şöyle:

Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk havayla birlikte 29 Mart 2023 Çarşamba gününden itibaren Marmara ve Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında hafif, Marmara’nın güneydoğusu, İç Ege, Akdeniz Bölgesi’nin iç kesimleri, İç Anadolu ve Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli zirai don, Perşembe gününden itibaren Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da hafif, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısında kuvvetli zirai don bekleniyor. Tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımız başta olmak üzere zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunmalı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından il ve ilçeler için hazırlanan sıcaklık tahminleri dikkatle takip edilmelidir.”

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.