Konya otobüsündeki yolcunun namaz molası talebi tartışmaya yol açtı

Malatya, Konya, İzmir seferi yapan bir yolcu otobüsünde namaz için üç dakikalık mola talebinin reddedildiğini belirten vatandaşın paylaşımı dikkat çekti. Otobüs firması ise açıklamasında laiklik vurgusu yaptı.

Konya otobüsündeki yolcunun namaz molası talebi tartışmaya yol açtı

İddiaya göre; Van merkezli; Malatya, Konya, İzmir seferi yapan bir otobüs firmasıyla seyahat eden yolcu, öğle ve akşam namazları için üç dakika mola verilmesini istediğini ancak talebinin reddedildiğini sosyal medya hesabından paylaştı.

konya-otobusundeki-yolcunun-namaz-molasi-talebi-tartismaya-yol-acti.jpg

FİRMADAN AÇIKLAMA

Konu kısa sürede gündeme gelince firma bir açıklama yaptı. Firmanın açıklamasında ibadet etmeyen yolcuların anayasal haklarının görmezden gelinemeyeceği belirtildi.

"GÜZERGAH VE MOLA YERLERİ ÖNCEDEN BELİRLENMİŞTİR"

Firmanın avukatı Tuncay Keserci'nin Twitter'dan paylaştığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Otobüs gibi toplu taşıma araçlarının önceden belirlenen güzergahlar ve bu güzergahlar üzerinde bulunan mola yerleri dışında, hayati tehlike arz edecek durumlar hariç olmak üzere durması, bizzat toplu taşıma sisteminin bu niteliğinden dolayı amaca uygun değildir. Anayasanın 2. Maddesinde Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak tanımlanmıştır. Anayasanın 14. Maddesine göre anayasada tanımlı hakların hiçbiri, özellikle demokratik ve laik anlayışı ortadan kaldırma amacıyla kullanılamaz.

"DİĞER YOLCULARIN ANAYASAL HAKLARI GÖRMEZDEN GELİNEMEZ"

Anayasanın 23. Maddesi 'yerleşme ve seyahat hürriyeti'ni ve 24. Maddesi 'din ve vicdan hürriyeti'ni güvence altına almıştır. Buradan hareketle müvekkil şirketin sadece bir veya birkaç yolcu ibadet edecek diye ibadet etmeyen ve öngörülen zamanda varmak istediği noktaya ulaşmak isteyen diğer yolcuların bahsi geçen anayasal haklarını görmezden gelmesi şirket politikamız nedeniyle mümkün değildir. Tüm yolcuların bu prensiplere saygı duymasını beklediğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz."

konya-otobusundeki-yolcunun-namaz-molasi-talebi-tartismaya-yol-acti-001.jpg

İşte sosyal medyada bu konuyla ilgili yapılan bazı paylaşımlar:

konya-otobusundeki-yolcunun-namaz-molasi-talebi-tartismaya-yol-acti-002.jpgkonya-otobusundeki-yolcunun-namaz-molasi-talebi-tartismaya-yol-acti-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum