Konya yolunda helikopterli trafik denetimi: 29 sürücü cezadan kaçamadı

Aksaray’da, Konya başta olmak üzere kenti diğer illere bağlayan kara yollarında polisin yaptığı helikopter destekli trafik denetiminde kural ihlali yapan 29 sürücüye para cezası uygulandı.

Konya yolunda helikopterli trafik denetimi: 29 sürücü cezadan kaçamadı

İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı’nın helikopter desteğiyle kenti, komşu iller Ankara, Adana, Konya ve Nevşehir'e bağlayan karayolunda denetim yaptı.

EN ÇOK EMNİYET KEMERİ CEZASI YAZILDI

Yaklaşık 1,5 saat süren denetimde, emniyet kemeri kullanmayan 15, direksiyon başında telefonla konuşan 6, hız ihlali yapan 7 ve şerit ihlali yapan 1 olmak üzere toplam 29 sürücüye idari para cezası uygulandı. 

konya-yolunda-helikopterli-trafik-denetimi-29-surucu-cezadan-kacamadi.jpg

Aksaray'ın Türkiye'nin önemli kavşak noktalarından biri olduğunu hatırlatan Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü İlhan Özdemir, şunları söyledi:

''Karayolu Güvenliği Trafik Strateji Planı ve Eylem Bölgesi kapsamında 2010-2020 tarihleri arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir hedef belirlenmişti ve trafik kazalarında ölüm oranlarının yüzde 50 azaltılması hedeflenmiş ve 2020 yılı sonu itibari ile İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığımızca bu hedefe ulaşılmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğümüz ve Havacılık Daire Başkanlığımız koordinesinde helikopterle havadan denetimimizi yaptık. Bu denetimde önceliğimiz şehirlerarası yollarımızda trafik kazalarında ölüme sebebiyet veren, trafiği can yönünden tehlikeye sokan hız, emniyet kemeri kullanmamak, cep telefonu kullanımı, hatalı sollama, banketlerde durma, duraklama ve bunun yanında da diğer trafik yönüne etki eden hususlarda denetimimizi yaptık. Bugün denetimimizde emniyet kemeri kullanmayan 15 sürücü tespit ettik. Telefonla konuşan 6, hız ihlali yapan 7 ve emniyet şeridi ihlali yapan 1 sürücümüzü tespit ettik. Gerekli uyarıları yaparak cezai işlem uygulandı."

konya-yolunda-helikopterli-trafik-denetimi-29-surucu-cezadan-kacamadi-001.jpg

konya-yolunda-helikopterli-trafik-denetimi-29-surucu-cezadan-kacamadi-002.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.