Konya yolundaki kazada hayatını kaybeden iki genç toprağa verildi

AK Parti'nin Adana'da düzenlediği ‘Bir Gençlik Şöleni’nden dönen gençleri taşıyan otobüs Konya yolunda devrilmişti. Kazada hayatlarını kaybeden Sudenaz Akkuş ve Ömer Faruk Küçük'ün cenazesi, memleketlerinde toprağa verildi.

Konya yolundaki kazada hayatını kaybeden iki genç toprağa verildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Adana'da düzenlediği ‘Bir Gençlik Şöleni’nden dönen gençleri taşıyan otobüsün Konya yolunda devrilmesi sonucu hayatını kaybeden Sude Akkuş'un Kocaeli'ndeki cenaze namazına katıldı.

Üniversite öğrencisi Akkuş için Kartepe ilçesindeki Merkez Park Camisi'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi. Törende, Akkuş'un ailesi cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra, Akkuş'un yakınları, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Nurettin Canikli, AK Parti Kocaeli milletvekilleri, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, diğer partilerin il başkanları, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

konya-yolundaki-kazada-hayatini-kaybeden-iki-genc-topraga-verildi.jpg

Cenaze töreninde Sude Akkuş'un annesi Gülşen Akkuş, babası Şaban Akkuş ve kardeşi Miraç Akkuş gözyaşı döktü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan aile yakınlarının yanına giderek taziyelerini iletti.

Öte yandan camide Taliha Ustabaş isimli bir vatandaşın cenaze namazı da kılındı. İl Müftüsü Sinan Cihan tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından dualar edildi.

konya-yolundaki-kazada-hayatini-kaybeden-iki-genc-topraga-verildi-001.jpg

"İnşallah şehitler safında bu üç yavrumuzu Rabb'im Habibiyle haşr-u cem eyler"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze namazının kılınmasının ardından yaptığı konuşmada, Sude Akkuş ve Taliha Ustabaş'ı Hakk'a uğurladıklarını belirterek, "Adana'da bizler akşam bütün gençlerimizle çok coşkulu, heyecan dolu bir akşam yaşadık. Ertesi sabah bu elim trafik kazasını duyduk. Rabb'imden temennimiz odur ki inşallah bu genç yaşta ebediyete uğurladığımız Sude kızımız ve Taliha hanım için Rabb'im mekanlarını cennet eylesin diyorum. Taksiratlarını hasenata tebdil eylesin." dedi.

AİLE ÜYELERİNE DE BAŞ SAĞLIĞI DİLEYEN ERDOĞAN, ŞÖYLE KONUŞTU:

"Şuna her şeyden önce inanacağız. Rabb'im buyuruyor ki 'Ölümü de hayatı da biz sizleri imtihan için yarattık.' Bunun yaşı yok. Her an ölüme hazır olacağız. Bizim için ölüm bir yok oluş değildir. Ölüm aslında Müslümanlar için bir tebdili mekandır. Dünyadan ahirete irtihal. Gerek Taliha hanım gerek Sude kızımız için inşallah sevgili Peygamberimizin livaül hamd ismiyle müsemma sancağı altında buluşuruz. Bu duamızı yapıyoruz. Sabredeceğiz ve inşallah Sevgililer Sevgilisi'nin sancağı altında Rabb'im bizleri haşr-u cem eylesin."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, trafik kazasına karışan otobüsün şoförüyle ilgili de şunları kaydetti:

"Özellikle de Sude kızımızın olduğu otobüsteki şoförle ilgili yargı, gerekenler neyse bunların takibini yapıyor, yapacak ve bizler de bunun takipçisi olacağız. Bunu takipsiz bırakamayız. Temennim odur ki inşallah şehitler safında bu üç yavrumuzu Rabb'im Habibiyle haşr-u cem eyler. Sevgili Peygamberimize komşu eyler. Çünkü onlar çok iyi niyetle böyle bir yolculuğa çıkmışlardı ve bu yolculuğun maalesef sonu tabii böyle gerçekleşti." diye konuştu.

Erdoğan, cemaatten, dünyaya müteallik haklarını helal etmelerini istedi. Helallik alınmasının ardından Erdoğan, "Allah sizlerden de razı olsun. Rabb'im inşallah cennetiyle cemaliyle müşerref kılsın." dedi.

Daha sonra, Taliha Ustabaş ve Sude Akkuş için dua edildi.

Akkuş'un tabutuna da omuz veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, baba Şaban Akkuş'un yanına giderek taziye dileklerini iletti.

Sude Akkuş'un cenazesi, daha sonra İstasyon Mezarlığı'nda toprağa verildi.

konya-yolundaki-kazada-hayatini-kaybeden-iki-genc-topraga-verildi-002.jpg

ÖMER FARUK KÜÇÜK'ÜN CENAZESİ SAKARYA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Necmeddin Erbakan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Ömer Faruk Küçük'ün (22) naaşı ise Niğde Uluşkışla Devlet Hastanesindeki işlemlerin ardından memleketi Ferizli ilçesindeki babaevine getirildi.

Burada baba Ahmet, anne Şakire, kardeşleri Rukiye ve Mehmet Küçük, taziyeleri kabul etti.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da Küçük'ün evine giderek baba Ahmet Küçük'e taziyelerini iletti.

Helallik alınmasının ardından Sönmezışık Camisi'ne getirilen Küçük'ün cenaze namazı İl Müftüsü Hasan Başiş tarafından kıldırıldı.

konya-yolundaki-kazada-hayatini-kaybeden-iki-genc-topraga-verildi-003.jpg

Namaz sonrası konuşan Binali Yıldırım, elim kaza sonucu hayatını kaybeden 3 gencin yakınlarına başsağlığı, yaralılara "geçmiş olsun" dileklerinde bulundu.

Küçük'ün, mekatronik mühendisliği okuyan başarılı bir genç olduğunu aktaran Yıldırım, "O ömrünün baharında dar-ül bekaya irtihal etti. Rabbim bizi de Hak yoldan ayırmasın, kamil iman ile bu dünyadan göçmeyi nasip eylesin. Değerli kardeşimiz, yol ve dava arkadaşımızdı. Elbette ki onun maneviyatında bu yolculuk aynı kararlılıkla devam edecek." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Küçük'ün cenazesi, Kemalpaşa Mahallesi'ndeki aile mezarlığına defnedildi.

Törene katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Erkan Kandemir ve Hamza Dağ, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Recep Uncuoğlu, Çiğdem Erdoğan Atabek ve Kenan Sofuoğlu, İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay aileye taziyelerini iletti.

konya-yolundaki-kazada-hayatini-kaybeden-iki-genc-topraga-verildi-004.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.