Konya’da DEAŞ üyesi 4 şüpheli yakalandı

Aralarında Konya’nın da bulunduğu 8 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Bozdoğan-16” operasyonlarında 40 şüpheli yakalandı.

Konya’da DEAŞ üyesi 4 şüpheli yakalandı

Cumhuriyet Başsavcılıkları, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlüklerimizce Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, İzmir ve Konya’da DEAŞ terör örgütüne yönelik Bozdoğan-16 operasyonları düzenlendi.

KONYA’DA 4 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Operasyonlar sonucu; örgüt içerisinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen Konya’da 4, Adana’da 3, İzmir’de 10, Afyonkarahisar’da 4, Ankara’da 13, Düzce’de 1, Eskişehir’de 3 ve Gaziantep’te 2 olmak üzere toplam 40 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Haziran 2023-23 Mart 2024 tarihleri arasında DEAŞ Terör Örgütüne yönelik toplam 1316 operasyon düzenlendiğini ve 2 bin 733 şüphelinin yakalandığı bilgisini paylaştı. Bu şüphelilerden 692’si tutuklanırken, 529’u hakkında adli kontrol kararı verildi.

Bakan Yerlikaya, “Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Tek bir hedefimiz var; O da son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sizlerin duası ve desteği ile durmadan, duraksamadan mücadele etmek” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.