Konya’daki deprem sonrası ilçeden korkutan görüntü

Konya’da yaşanan 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrası Afyonkarahisar’daki bir ilçeden korkutan görüntüler yansıdı. Bölgede yaşanan yüzey deformasyonları ve topraktaki yarıklar arttı. Öyle ki bazı bölgelerde mezarlar da çöktü.

Konya’daki deprem sonrası ilçeden korkutan görüntü

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde yıllardır iki mahallede yaşanan yüzey deformasyonları ve topraklardaki yarıklar Konya depremi sonrası arttı. Yarıklar yüzünden birçok mezarın olduğu yer de çökerken evlerin duvarlarında devasa çatlaklar meydana gelmeye başladı.

DEPREM ETKİLİ OLDU İDDİASI

İhlas Haber Ajansı’nda (İHA) yer alan habere göre; Bolvadin ilçe merkezindeki Akçeşme ile Şıhlar mahallelerinde 6 yıl önce meydana gelen yüzey deformasyonları ve yarıklar Konya’da 8 Kasım’da yaşanan 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından artmaya ve genişlemeye başladı.

Yarıklar nedeniyle birçok ev ve eklentileri zarara görürken bölgedeki mezarlıkta da önemli çapta tahribatlar yaşandı.

konyadaki-deprem-sonrasi-ilceden-korkutan-goruntu-001.jpg

Yarıklar nedeniyle birçok mezar olduğu yere çökerken, evlerin duvarlarındaki çatlaklar da artmaya hatta bazı bölgelerde yıkımlar yaşanmaya başlandı.

Yarıklar nedeniyle özellikle çöken mezarlar görüntüsü ile herkesi korkuturken, çökmelerin yaşandığı duvarların görüntüsü deprem yıkımını aratmadı.

konyadaki-deprem-sonrasi-ilceden-korkutan-goruntu-003.jpg

Çatlaklar nedeniyle bazı evler boşaltılırken, boşaltılan evlerin duvarlarında çatlaklar olduğu ve bazı bölümlerinin ise yıkılması sonucu harabeye döndüğü görüldü.

Yarıkların ilk ortaya çıkmasının ardından bölgeye gelen bilim adamlarının yaptıkları incelemelerde, yüzey deformasyonlarına neden olan olaya bölgeden geçen fay hatlarının sebep olduğunu belirledi. Bilim adamlarının bölgeyi 6 yıldır takibe aldıkları ve incelemelerinin devam ettiği öğrenildi.

konyadaki-deprem-sonrasi-ilceden-korkutan-goruntu-002.jpg

ORTAYA ÇIKAN MANZARA BÖLGE SAKİNLERİNİ KORKUTUYOR

Bölge sakinlerinden Saim Arpa isimli vatandaş, ortaya çıkan görüntünün kendilerini çok korkuttuğunu ifade ederek, gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.

konyadaki-deprem-sonrasi-ilceden-korkutan-goruntu.jpg

konyadaki-deprem-sonrasi-ilceden-korkutan-goruntu-004.jpg

konyadaki-deprem-sonrasi-ilceden-korkutan-goruntu-005.jpgkonyadaki-deprem-sonrasi-ilceden-korkutan-goruntu-006.jpg

konyadaki-deprem-sonrasi-ilceden-korkutan-goruntu-007.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.