Konya’dan giderek Antalya’da polise ateş açan şüpheliler ile ilgili yeni gelişme

Konya’nın Beyşehir ilçesinden Antalya’ya giden ve içerisinde kaçak silah bulunan otomobildeki şüpheliler polislere ateş açmış, çatışmada 1 kişi ölmüş, 2 polis de yaralanmıştı. Gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı, şüphelilerin de ifadeleri ortaya çıktı.

Konya’dan giderek Antalya’da polise ateş açan şüpheliler ile ilgili yeni gelişme

Antalya Haber: Olay, iki gün önce Manavgat İlçe Sanayiinde gece saatlerinde yaşanmıştı.

Demirören Haber Ajansı’nda (DHA) yer alan haberdeki iddiaya göre; Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği görevlileri, yasa dışı silah ticareti yapılacağı ihbarı üzerine 42 AEG 77 plakalı otomobili takibe aldı.

POLİSE ATEŞ AÇTILAR

Polisin 'dur' ihtarına uymayan otomobildeki şüpheliler kaçmaya çalıştı. Polis, Manavgat Sanayi Sitesi 2009 Sokak'ta, otomobile arkadan ekip aracıyla çarparak durdurdu. Otomobilden inen şüpheliler, polise silahla ateş açtı.

1 ÖLÜ, 2 POLİS YARALI

Çıkan çatışmada 2 polis memuru yaralanırken, adları açıklanmayan saldırganlardan Mustafa Şener Habir vurularak öldürüldü. 3 şüpheli ise yakalanarak gözaltına alındı. Çatışmada ölen şüphelinin cenazesi, Manavgat Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı.

konyadan-giderek-antalyada-polise-ates-acan-supheliler-ile-ilgili-yeni-gelisme.jpg

3 KİŞİ TUTUKLANDI

İhlas Haber Ajansı’nda (İHA) yer alan haberdeki iddiaya göre; polis ekiplerince gözaltına alınan 3 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen T.Ü., M.Ü. ve Ö.Y. tutuklandı.

Üçü de benzer ifade veren şüpheliler, Mustafa Şener Habir’in Beyşehir’de araçla yanlarına geldiğini, üzerindeki kurusıkıdan bozma tabancaları Manavgat’ta pazarlayacağını söylediğini, kendilerinin de yanında eşlik etmesini istediğini söylediği öğrenildi.

konyadan-giderek-antalyada-polise-ates-acan-supheliler-ile-ilgili-yeni-gelisme-001.jpg

"BİZ YERE YATTIK O ATEŞ ETTİ"

Şüpheliler ifadelerinde; "Beyşehir - Antalya Karayoluna Taşağıl üzerinden açılmakta olan yeni yoldan Manavgat’a geldik. Habir’in bu yolu kullanma gerekçesi silahların diğer yoldan gidilmesi durumunda yakalanabilecek olmasıydı. Manavgat’a girdikten sonra sanayi sitesinde geldik. Sivil araç önümüzde durdu ve polis olduklarını belirterek 'dur' ihtarında bulundular. Sürücü Mustafa Şener Habir’in ‘dur’ ihtarına uymayarak geri geri kaçmak isterken arkadan gelen polis aracına çarptı. O araçtan inenlerde 'dur' ihtarında bulundu. Biz yere yatıp teslim olduk, Habir ise polislere ateş etmeye başladı. Olay böyle oldu. Biz daha sonra yakalandık" dedi.

konyadan-giderek-antalyada-polise-ates-acan-supheliler-ile-ilgili-yeni-gelisme-002.jpg

konyadan-giderek-antalyada-polise-ates-acan-supheliler-ile-ilgili-yeni-gelisme-003.jpg

 

Kaynak:İHA / DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.