Konyalı yaşlı kadının karnındaki kitleyi 21 kişilik ekip çıkarttı
Konya’da yaşayan 89 yaşındaki Ayşe A, karın ağrılı ve şişlik şikayetiyle gittiği hastanede hemen ameliyata alındı. Operasyonda 21 kişilik bir ekip görev aldı, 35 santimetrelik kitle başarıyla çıkartıldı.
Konya'da yaşayan 89 yaşındaki Ayşe A, karın ağrısı ve şişlik şikayetiyle Isparta Şehir Hastanesine başvurdu.
Yapılan tetkikler sonucunda yumurtalığındaki kitlenin karın bölgesine dağıldığı tespit edilen hasta ameliyata alındı. Hastanın karnındaki 35 santimetrelik kitle başarıyla çıkarıldı.
Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Dr. Serhan Can İşcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hastanın yaşından dolayı ameliyatı yüksek riskliydi ve ameliyat risklerini azaltabilecek tedavilerimizi uygulayarak, başarılı bir ameliyata gerçekleştirdik. Bu süreçlerde herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadan hastamız sağlığına kavuştu." dedi.
Ameliyatı 21 kişilik ekiple gerçekleştirdiklerini ifade eden İşcan, hastanın da sağlık durumunun iyi olduğunu aktardı.
İşcan ayrıca, Isparta'daki hastaların dışında Afyon, Burdur, Denizli ve Konya gibi çevre illerden çok sayıda hastaya hizmet verdiklerini de belirtti.


Kaynak:Anadolu Ajansı




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.