Konya’nın 2 ile daha hızlı tren bağlantısı sağlanacak

Ülkemizin ulusal yüksek hızlı tren ağına bir yenisi daha ekleniyor. Aksaray-Ulukışla-Yenice Yüksek Hızlı Tren Projesinde ihale süreci başlıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bu yıl 5 önemli demir yolu projesinde ihale sürecini tamamlayacak.

Konya’nın 2 ile daha hızlı tren bağlantısı sağlanacak

Konya’nın yüksek hızlı tren bağlantısıyla ulaşacağı illerin sayısı artıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2023 Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu’nda, yılın ikinci altı ayında gerçekleştirilmesi öngörülen yatırım projeleriyle ilgili planlanan ihalelere ilişkin bilgilere yer verildi.

Bu kapsamda, yıl sonuna kadar ihaleye çıkılacak Ankara İstanbul Sürat Demir Yolu Projesi ile Ankara-İstanbul arası yolculuk süresinin 89 dakikaya inmesi amaçlanıyor.

ORTA KORİDOR TAMAMLANACAK

AK Parti’nin seçim beyannamesinde de İstanbul-Ankara Süper Hızlı Tren açılışının 2028 yılına kadar yapılacağı bilgisine yer verilmişti. Yıl sonuna kadar ihale süreçlerinin tamamlanacağı belirtilen bir diğer proje ise Kars-Tiflis-Bakü Demir Yolu Hattı ve inşası devam eden Kars Lojistik Merkezi ile birlikte orta koridoru tamamlayacak bir hat niteliğinde olan Kars-Iğdır-Aralık-Dilucu Demir Yolu Hattı. 224 kilometre uzunluğundaki bu hattın yıllık 5,5 milyon yolcu ve 2 milyon ton da yük taşıma kapasitesine sahip olacağı ifade edildi. Etüt çalışmaları tamamlanan projenin ihalesinin bu yıl sonuna kadar gerçekleştirilmesi planlanıyor.

konyanin-bir-ile-daha-hizli-tren-baglantisi-saglanacak.webp

ÜÇ HAT DAHA İHALEYE ÇIKIYOR

Ulaştırma Bakanlığı yıl sonuna kadar ayrıca Dörtyol-Hassa Otoyol ve Demir Yolu, Aksaray-Ulukışla-Yenice Yüksek Hızlı Tren Projesi ve Kırıkkale (Delice)-Çorum Yüksek Standartlı Demir Yolu Projesi’ne yönelik de ihale süreçlerini gerçekleştirmeyi hedefliyor.

konyanin-bir-ile-daha-hizli-tren-baglantisi-saglanacak-001.webp

Önceki dönem Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Konya-Karaman hızlı tren hattında ilk test sürüşünü yaparken yaptığı açıklamada, “Hattımızın bir başka kesimi olan Ulukışla-Yenice Demiryolu hattı projesi de Aksaray-Ulukışla-Yenice hızlı tren hattı olarak Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü yatırım programına alınmıştır. Aksaray-Ulukışla-Yenice hızlı tren hattında ihale hazırlıkları devam ediyor.” demişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum