Altın 5775.667
BIST 10959.71
Dolar 42.5062
Euro 49.5608
Sterlin 56.7799

Konya’nın da içinde olduğu göç operasyonunda 169 kaçakçı yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Konya’nın da dahil olduğu 81 ilde düzenlenen denetimlerde 783 düzensiz göçmen ve 169 göçmen kaçakçısının yakalandığını açıkladı.

Konya’nın da içinde olduğu göç operasyonunda 169 kaçakçı yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, göçmen kaçakçılığına yönelik dün ülke genelinde geniş kapsamlı denetimler gerçekleştirildiğini duyurdu.

Konya’nın da aralarında olduğu 81 ilde yapılan uygulamalarda, 132’si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 169 göçmen kaçakçısı ile 783 düzensiz göçmen yakalandı.

Yerlikaya, denetimlerde 430 bin 454 kişinin kimlik kontrolünden geçirildiğini, uygulamaların 27 bin 347 personel, 8 bin 690 ekip ile 5 bin 761 noktada yapıldığını belirtti.

Uygulamalar kapsamında; 6 bin 897 umuma açık iş yeri, 3 bin 892 metruk bina, 457 terminal kontrol edildi.

Yakalanan düzensiz göçmenler hakkında sınır dışı işlemlerinin başlatıldığını ifade eden Bakan Yerlikaya, "Türkiye, göç yönetiminde, insan hak ve hürriyetlerine saygılı, hukuk ve medeniyet değerlerine bağlı, kamu düzeni ve güvenliğinden asla taviz vermeden tüm dünyaya örnek bir model sunmaktadır." ifadelerini kullandı.

Yerlikaya mesajının sonunda operasyonlara katılan tüm ekipleri tebrik etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.