Kreşte uyuyan bebeğe şiddet: Olay kameralara yansıdı

Gaziantep’te, özel bir kreşte öğretmen Betül K., uyuyan 21 aylık bebeğe tokat attı. Olay güvenlik kamerasına yansırken, çocuğu ailesi kreşin ilişiğini kestiği öğretmen hakkında suç duyurusunda bulundu. Gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

Kreşte uyuyan bebeğe şiddet: Olay kameralara yansıdı

Olay, 8 Ekim günü Pancarlı Mahallesi’ndeki özel bir kreşte meydana geldi. Demirören Haber Ajansında (DHA) yer alan haberdeki iddiaya göre, kreşte öğretmen olan Betül K., uyuduğu sırada 21 aylık M.D.Ö.’ye tokat attı.

Olayın ardından M.D.Ö.’nün annesi Avukat Gündoğdu Özer’i arayan Betül K., çocuğun yanağının üzerine uyuduğunu ve buna bağlı da yüzünde iz oluştuğunu söyledi. Kreşe giden aile, bebeklerinin yüzünde parmak izleri olduğunu gördü.

Bunun üzerine aile çocuklarının şiddete maruz kaldığını öne sürerek hastaneye gidip darp raporu alarak öğretmenden şikayetçi oldu. İncelenen kreşin güvenlik kamerası görüntülerinde, Betül K.’nin M.D.Ö.’ye tokat attığı ortaya çıktı.

kreste-uyuyan-bebege-siddet-olay-kameralara-yansidi.jpg

OLAY KAMERALARA YANSIDI

Görüntülerde öğretmen Betül K.’nin bebeğe tokat attığı ve ardından battaniye ile üzerini kapatarak uyutmaya çalıştığı görüldü.

kreste-uyuyan-bebege-siddet-olay-kameralara-yansidi-002.jpg

"HOCA BENİ ARAYINCA ANLADIM"

M.D.Ö.’nün annesi Avukat Gündoğdu Özer, olayı öğretmen Betül K.’nin araması üzerine anladıklarını ve eşinin çocuğu kreşten alınca yüzünde kızarıklık olduğunu fark ettiklerini söyledi.

Kreş yetkilileri ile görüştüklerini ancak şiddet olayını kabul etmediklerini anlatan Özer, bunun üzerine hastaneye gidip darp raporu aldıklarını ve raporda yüzdeki kızarıklığın dış darbe ile meydana geldiği yazdığını söyledi.

Bunun üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını anlatan Gündoğdu Özer, "İlk etapta kreş yetkilileri bana olayı abarttığımı söylediler. Uyku anı görüntülerini izlemek istedim. Görüntüleri izlediğimde çocuğum sağ yanağının üzerine uyuyor, hocası da çocuğun başında bekliyor. Darbe alan yanak sol yanak." dedi.

Bu duruma ilişkin kreş yetkililerin açıklama yapmadığını dile getiren Özer, görüntülerde kreş hocasının çocuklara kötü muamelede bulunduğunu ifade edip savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

kreste-uyuyan-bebege-siddet-olay-kameralara-yansidi.webp

KREŞ: ÖĞRETMENİN İLİŞİĞİ KESİLDİ

Kreş yetkilileri ise sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Açıklamada olayı üzüntü ile takip ettiklerini belirterek, gerçeğin ortaya çıkarılmasına katkı sağlandığını ve tespit çalışmaları tamamlandığında önce ilgili öğretmen ile kurumun ilişiğinin kesildiği ifade edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

BEBEĞE TOKA ATAN ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

Gaziantep’te, kreşte uyuyan 21 aylık bebeğe tokat attığı iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunulan ve polis tarafından gözaltına alınan öğretmen Betül Karaman, sevk edildiği adliyede nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.

İfadesinde mağdur çocuğun 1 yıldır kendisinin öğretmen olduğu sınıfta bulunduğunu belirten Betül Karaman, olay günü de her zamanki gibi çocukları vaktinde uyku odasına götürdüğünü söyledi. M.D.Ö.'nün uyumadığı için yüzünü örtü ile kapatıp sırtına uyuması amacıyla yavaş yavaş vurduğunu belirten Karaman, "M.D.Ö. sonra uyudu. Saat 15.00 gibi çocukları uyandırdım ve bu çocuğun yüzünde kızarıklıkları fark ettim. Krem ile yüzündeki kızarıklığa müdahale edip, annesine telefon açıp durumu anlattım çocuğun elinin üzerine uyumuş olabileceğini söyledim" dedi.

İDDİALARI REDDETTİ

Daha sonra babasının gelerek çocuğu aldığını söyleyen Karaman, "Aynı gün annesi arayarak idarecilerimizden kamera kayıtlarını istedi. Aileye bir gün sonra görüntüler verildi ama ben şiddet uygulamadım. Ben asla hiçbir çocuğa zarar vermedim ve suçlamaları kabul etmiyorum" diye konuştu.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.