Kültür ve Turizm Bakanlığı kütüphaneci alımı 2022

Kültür ve Turizm Bakanlığı 110 kütüphaneci alımı için ilan yayınladı. Toplam 52 ilde alınacak personeller için üst yaş sınırı bulunmuyor. İşte başvuru şartları ve ayrıntılar.

Kültür ve Turizm Bakanlığı kütüphaneci alımı 2022

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayınlanan kütüphaneci alım ilanına göre 52 ilde 110 personel alımı yapılacak.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI KÜTÜPHANECİ ALIMI BAŞVURU GENEL ŞARTLARI NELER?

1. Türk Vatandaşı olmak,

2. Son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak,

3. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

4. Türk Ceza Kanunu’nun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

5. Erkek adaylar için askerlik durumu itibarıyla; askerlikle ilişiği bulunmamak

6. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

Başvurular için lisans mezunu olmak gerekiyor. Bilgi ve belge yönetimi, kütüphanecilik, arşivcilik, dokümantasyon ve enformasyon programlarının herhangi birinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olma şartı bulunuyor.

ALIM YAPILACAK İLLER VE KADRO SAYILARI

Adıyaman (1), Afyonkarahisar (3), Aksaray (1), Amasya (1), Antalya (1), Ardahan (2), Aydın (2), Balıkesir (2), Bilecik (2), Bingöl (1), Bolu (2), Burdur (4), Bursa (2), Çanakkale (2), Çankırı (1), Denizli (4), Diyarbakır (1), Düzce (2), Edirne (1), Elazığ (3), Erzincan (4), Erzurum (3), Eskişehir (2), Gaziantep (1), Giresun (2), Gümüşhane (3), Isparta (2), İzmir (9), Karabük (1), Kars (1), Kastamonu (3), Kayseri (3), Kırıkkale (1), Kırklareli (2), Kocaeli (2), Kütahya (3), Manisa (1), Mardin (2), Mersin (1), Muğla (2), Muş (2), Nevşehir (2), Rize (4), Sakarya (3), Sivas (3), Şanlıurfa (3), Şırnak (1), Tekirdağ (2), Tokat (1), Trabzon (1), Tunceli (1), Van (1).

KPSS ŞARTI VAR MI?

Kültür ve Turizm Bakanlığı, başvurular için KPSS Şartı arıyor. Adayların başvuru yapabilmesi için 2022 KPSS P3 puan türünden 70 ve üzeri puan almak gerekiyor.

Müracaat eden ve puanı 70’ten fazla olan adaylar başarı sırasına göre sıralanacak ve alınacak kadronun üç katı kadar aday sözlü sınava alınacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN, NASIL YAPILACAK?

Adaylar başvurularını 5-19 Aralık 2022 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden Kültür ve Turizm Bakanlığı - Kariyer Kapısı-İşe Alım İşlemlerinin Yapılması veya Kariyer Kapısı adresinden yapabilecek.

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.