Kurtlar Vadisi'nin ünlü ismi Osman Wöber hayatını kaybetti

Kurtlar Vadisi dizisinde Tuncay Kantarcı rolünde yer alan oyuncu Osman Wöber, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Kurtlar Vadisi'nin ünlü ismi Osman Wöber hayatını kaybetti

Oyuncu Zafer Algöz, sosyal medya hesabından oyuncu Osman Wöber'in ani bir kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini duyurdu.

Zafer Algöz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sevgili arkadaşımız Osman Wöber ani bir kalp kriziyle veda etmiş diye haber geldi az önce. Çok üzgünüm. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.

OSMAN WÖBER KİMDİR?

Osman Wöber, 27 Şubat 1960'da Ankara'da doğdu. Avusturyalı-Türk oyuncu ve yönetmen olan Osman Wöber Kurtlar Vadisi serisinde canlandırdığı "Tuncay Kantarcı" karakteriyle tanındı.

Wöber, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde eğitim gördü.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nde tiyatroya başladı. Öğrencilik döneminde Şan Tiyatrosu, Kenter Tiyatrosu ve Yeditepe Oyuncularının oyunlarında roller aldı.

1988-1993 yılları arasında Adana Devlet Tiyatrosu, 1995-1998 yılları arasında ise İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda müdürlük ve sanat yönetmenliği yaptı.

Goethe Enstitüsü bursuyla iki kez Almanya'nın çeşitli tiyatrolarında çalışmalarda bulundu. 2001 yılında yeniden İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun başına getirildi.

Devlet Tiyatrolarının sahnelediği ve Memet Baydur'un yazdığı oyun olan Kamyon'un yönetmenliğini yaptı. Sekizinci Saat, Cumhuriyet gibi filmlerde roller üstlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.