Kuzey Marmara Otoyolu'nda kaza! 10 kişi öldü, 59 kişi yaralandı

Kuzey Marmara otoyolu Sakarya mevkisinde 7 araç birbirine girdi. Feci kazada 10 kişi öldü, 8'si ağır 59 kişi de yaralandı. Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul yönünde ulaşım durdu. Kazaya karışan araçlardan 6'sının sürücüsü gözaltına alındı.

Kuzey Marmara Otoyolu'nda kaza! 10 kişi öldü, 59 kişi yaralandı

Kuzey Marmara Otoyolu'nun İstanbul yönü Dağdibi mevkisinde aralarında 3 otobüs ve bir TIR'ın da bulunduğu 7 araç henüz belirlenemeyen nedenle zincirleme kaza yaptı.

Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye jandarma, sağlık, itfaiye, AFAD ve Karayolları ekipleri sevk edildi.

Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul yönünde ulaşım durdu.

kuzey-marmara-otoyolunda-kaza-11-kisi-oldu-57-kisi-yaralandi.jpg

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, yaptığı açıklamada, kazada ilk bilgilere göre 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 57 kişinin yaralandığını bildirdi.

Vali Karadeniz, yaralıların hastanelere naklinin gerçekleştirildiğini ve ekiplerin bölgedeki çalışmasının sürdüğünü belirtti.

kuzey-marmara-otoyolunda-kaza-11-kisi-oldu-57-kisi-yaralandi-003.jpg

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da kazayla ilgili 3 cumhuriyet başsavcısının görevlendirildiğini açıkladı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

kuzey-marmara-otoyolunda-kaza-11-kisi-oldu-57-kisi-yaralandi-002.jpg

Ekiplerin, yoğun sisin etkili olduğu bölgede araçları yoldan kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse de bölgeye gelerek inceleme yaptı. Kazayla ilgili 4 cumhuriyet savcısının görevlendirildiği öğrenildi.

kuzey-marmara-otoyolunda-kaza-11-kisi-oldu-57-kisi-yaralandi-001.jpg

"YARALILAR 30 AMBULANS İLE HASTANELERE NAKLEDİLMİŞTİR"

Kazaya ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bir açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Koca, "Bu sabah 04.36’da Sakarya Kuzey Marmara Otoyolu Tekeler Mevkiinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 10 kişi olay yerinde hayatını kaybetmiş, 8’i ağır 59 kişi ise yaralanmıştır. Yaralılar 30 ambulans ile hastanelere nakledilmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Tedavileri devam eden yaralıların sağlıklarına kavuşmaları için gereken her şey yapılmaktadır."

kuzey-marmara-otoyolunda-kaza-10-kisi-oldu-59-kisi-yaralandi.jpg

"YOĞUN SİS DURUMU DEVAM ETMEKTE"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise şunları kaydetti:

"Adapazarı'nda yaşanan trafik kazası içimizi yaktı. Bu sabah Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul istikametinde meydana gelen ve 3'ü otobüs olmak üzere 7 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında ilk belirlemelere göre 10 vatandaşımız hayatını kaybetmiş 59 kişi ise yaralanmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Yol açma çalışmaları devam etmektedir. Yoğun sis durumu devam etmektedir. İstanbul istikametinde trafik Anadolu Otoyolu ve D-100 Karayolundan devam etmektedir."

kuzey-marmara-otoyolunda-kaza-10-kisi-oldu-59-kisi-yaralandi-001.jpg

"OTOYOLUMUZ, GEÇİCİ OLARAK TRAFİĞE KAPATILDI"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da "Kazanın ardından ekiplerimiz hızlı bir şekilde olay yerine sevk edilmiş ve otoyolda gerekli önlemler alınmıştır. Otoyolumuz, Karasu Kavşağı kesiminde geçici olarak trafiğe kapatılmıştır. Sürücülerimizin yoğun sis ve olumsuz hava koşullarında dikkatli olmalarını, trafik uyarılarına ve yönlendirmelerine riayet etmelerini önemle rica ediyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tekrar Allah'tan rahmet; yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum" dedi.

Ayrıca Kuzey Marmara Otoyolu'ndaki kazaya karışan araçlardan 6'sının sürücüsü gözaltına alındı.

kuzey-marmara-otoyolunda-kaza-10-kisi-oldu-59-kisi-yaralandi-002.jpg


Kaynak:Haber Dairesi / AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.