Mahzen operasyonlarında 2 ayrı suç örgütü çökertildi

İzmir merkezli 3 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen "Mahzen-13” operasyonlarında; elebaşılığını Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu’nun yaptığı 2 ayrı organize suç örgütü çökertildi.

Mahzen operasyonlarında 2 ayrı suç örgütü çökertildi

İzmir merkezli Mersin ve Van’da düzenlenen operasyonlarda, organize suç örgütü üyesi şüphelilerin, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, eğlence mekânlarını cebir ve tehdit kullanarak ele geçirmeye çalıştıkları, esnaflara ait işyerlerini kurşunladıkları, silahlı tehdit ile mağdur şahıslara zorla senet imzalattırdıkları, 3. şahıslar adına para tahsilatı yaptıkları, silah ticareti yaptıkları, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarını işledikleri tespit edildi.

Operasyonlarda örgüt elebaşları Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu’nun da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 25 şüpheli yakalandı.

mahzen-operasyonlarinda-2-ayri-suc-orgutu-cokertildi.png

16 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet tam otomatik uzun namlulu silah, 10 adet tüfek, çok sayıda fişek, tüfek kartuşu ve muhtelif miktarda uyuşturucu maddeye el konuldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir Başsavcılığını ve operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.