Malatya’ya büyük müjde! Başkan Gürkan duyurdu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kent halkının merakla beklediği büyük müjdeyi duyurdu. Expo 2028 Malatya’da yapılacak.

Malatya’ya büyük müjde! Başkan Gürkan duyurdu

EXPO 2028 nerede yapılacak? sorusu cevabını buldu.

Malatya’da vatandaşların merakla beklediği büyük müjdeyi Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan duyurdu. Düzenlendiği şehre birçok artı bırakan ve katan EXPO Fuarı 2028 yılında Malatya’da düzenlenecek.

 

 

Malatya'nın Türkiye'nin, Avrupa'nın ve dünyanın parlayan yıldızı olacağını söylediklerini ifade eden Gürkan, "Malatya 2028 yılında, EXPO'ya yani dünya bahçelerine ev sahipliği yapacak. EXPO 2028 Malatya'mıza, ülkemize hayırlı, uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Başkan Selahattin Gürkan'ın bu açıklamaları şehirde büyük yankı uyandırdı, vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.

EXPO NEDİR?

EXPO; Kültür, tarih, eğitim, sanat, eğlence ve ticaret alanlarında bir olimpiyattır. Dünya sergisi ya da Dünya fuarı anlamına gelen EXPO, yenilikçi paylaşımları ve ilerlemeyi teşvik ederek işbirliğini desteklemeyi ve halkın eğitim seviyesini artırmayı amaçlayan uluslararası bir etkinliktir. Ev sahibi ülke tarafından diğer ülkelerin, şirketlerin, ulusal ve uluslararası kuruluşların, özel sektör ve sivil toplum örgütlerinin halkın davet edildiği dev bir organizasyondur. Günümüzde, EXPO FIFA Dünya Kupası ve Olimpiyat Oyunlarından sonra dünyada ekonomik ve kültürel etki yaratan üçüncü en büyük organizasyondur. 150 yıldan fazla süregelen EXPO’lar yetki sahibi kişileri, uzmanları, sivil toplum kuruluşlarını ve politikacıları kapsayan geniş bir kitlenin beraberce çalışmasına olanak veren ve süreleri 6 aylık bir etkinliktir.

EXPOLARIN ORTAK HEDEFİ

Her bir EXPO kendi alanında halkı bilinçlendirmeyi, değişimi paylaşmayı, ilerlemeyi teşvik etmeyi ve deneyimleri aktarmayı hedeflemektedir.

KATILIMCILAR İÇİN

EXPO’lar yetki sahibi kişileri, uzmanları, sivil toplum kuruluşları ve politikacıları kapsayan geniş bir kitlenin beraberce çalışmasına olanak veren etkinliklerdir.

ULUSLARARASI TOPLUM İÇİN

EXPO ilerleme ve iş birliğini sağlamaya yönelik bir diyalog platformudur. İnsanlığın karşılaştığı temel zorluklara çözüm bulmak için tüm dünyayı bir araya getirir. EXPO’da katılımcılar bir sergi alanı veya pavyon kurarlar ve bu alanda tema ve alt temalarla ilgili kendi deneyimlerini ve fikirlerini sunarlar. Ayrıca konferans, çalıştay gibi profesyonel organizasyonlara yer verilir. Söz konusu etkinlikler fikir alışverişine, çözüm üretmeye ve yeni iş birliği bağlantıları kurmaya yardımcı olurlar.

HALK İÇİN

EXPO eğitim ve eğlence alanıdır.

Konferans, sempozyum, sergi ve gösteri gibi birçok faaliyet düzenleme olanağı sunar. Expo alanı yenilikçi mimarisi ile bir cazibe merkezidir. EXPO sunduğu kültürel etkinlikler, interaktif sergiler, çığır açan teknolojiler ile ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim yaşatır.

EXPO uluslararası düzeyde iletişim kurma imkanı sağlar ve ekonomik fırsatlar oluşturur.

Ev sahibi ülke diğer ülkeleri, uluslararası organizasyonları, sivil toplum kuruluşlarını ve şirketleri davet ederek, kendi pavyonları veya sergileri ile etkinliğin bir parçası olmalarını sağlar. Bu katılımcıların kendi başarılarını, fikirlerini, kültürlerini ve ürünlerini uluslararası kitleye sunmalarını sağlar. Bu sayede katılımcı ülkeler sadece uluslararası imajlarının değil uluslararası ortak faaliyetlerinin de gelişmesine katkıda bulunur.

EXPO’lar katılımcı ülkelerin ev sahibi ülke ve diğer ülkeler ile bağlarını güçlendirmelerinin yanı sıra ülkelerini tanıtma fırsatı sunar. Etkinliklere katılan şirketler pazarlarını genişletirler, diğer şirketler ve kuruluşlarla iletişime geçerek yeni kitleler ile yatırım olanakları bulurlar. EXPO ayrıca uluslararası kuruluşlara ve sivil toplum örgütlerine çalıştıkları alanlarda farkındalık yaratmalarını sağlayan bir platformdur.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.