Altın 5957.591
BIST 11306.12
Dolar 42.8022
Euro 50.1482
Sterlin 57.2586

Mali müşavir çetesinden milyonluk vurgun! 43 kişi gözaltına alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, mali müşavirlerden oluşan şüphelilerin kurdukları şirketler üzerinden sahte fatura düzenleyerek, devleti yaklaşık 69 milyon 552 bin 840 TL zarara uğrattıkları ortaya çıktı.

Mali müşavir çetesinden milyonluk vurgun! 43 kişi gözaltına alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, mali müşavirlerden oluşan şüphelilerin kurdukları şirketler üzerinden gerçekte var olmayan bir ticari ilişkiye dayanarak sahte fatura düzenlendiği belirlendi.

İhlas Haber Ajansı’nda (İHA) yer alan haberdeki iddiaya göre; 6 milyar 971 milyon 991 bin 447 TL değerinde sahte fatura düzenlendiği belirlenen şüphelilerin, haksız şekilde KDV iadesi alarak devleti 2020-2021 yılları arasında yaklaşık 69 milyon 552 bin 840 TL zarara uğrattıkları tespit edildi.

mali-musavir-cetesinden-milyonluk-vurgun-43-kisi-gozaltina-alindi

Elde edilen suç gelirlerinin ve kaynağı belirsiz paraların sahte faturalar üzerinden ticari faaliyet süsü verilerek belirli bir döngü ve zincir şeklinde yeniden şirkete veya şahıslara dönüşünün sağlanarak ekonomik sisteme dahil edilerek meşruluk kazandırılmaya çalışıldığı da soruşturma kapsamında belirlendi.

mali-musavir-cetesinden-milyonluk-vurgun-43-kisi-gozaltina-alindi

Örgütsel faaliyet çerçevesinde hareket ettiği tespit edilen 1 yeminli mali müşavir, 25 mali müşavir, 6 örgüt yöneticisi ve suça konu sahte faturaları kullanarak kamu zararına sebep oldukları tespit edilen Demir Grup Şirketleri, Cavıtech Denizcilik A.Ş ve Ses Taahhüt İnşaat A.Ş'nin yönetici ve ortakları olan 11 şüphelinin dahil olduğu toplamda 43 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.