Müjdeli haberi Bakan verdi! Şeker pancarının alım fiyatı yüzde 245 artırıldı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, şeker pancarı alım fiyatının yüzde 245 artışla ton başına 1450 lira olduğunu açıkladı. PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Ramazan Erkoyuncu'dan üretici adına teşekkür geldi.

Müjdeli haberi Bakan verdi! Şeker pancarının alım fiyatı yüzde 245 artırıldı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, pancar üreticilerinin merakla beklediği Şeker pancarı alım fiyatlarıyla ilgili açıklamada bulundu.

YÜZDE 245 ARTIŞ

Alım fiyatlarında yüzde 245 artışa gidildiğini belirten Kirişci, "Şeker pancarı alım fiyatlarımızı geçen yıla göre yüzde 245 artırarak 1400 TL olarak belirliyoruz." dedi.

"50 TL KOTA TAMAMLAMA PRİMİ VERECEĞİZ"

Kotaların tamamlayan üreticilere ilişkin de bir haber veren Bakan Kirişci, "Ayrıca pancar üretim kotasını tamamlayan üreticilerimize ton başına 50 TL kota tamamlama primi vereceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

mujdeli-haberi-bakan-verdi-seker-pancarinin-alim-fiyati-yuzde-245-artirildi.jpg

BAŞKAN ERKOYUNCU'DAN TEŞEKKÜR

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, açıklanan fiyatı değerlendirdi ve teşekkür etti. 

Başkan Erkoyuncu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Pancar alım fiyatımız ton başına 16 polar için kota tamamlama primiyle birlikte 1.450 TL olarak belirlenmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan ve Bakanımız Sayın Vahit Kirişci'ye 'ye şükranlarımı arz ediyor, tüm çiftçilerimizin bereketli bir hasat dönemi geçirmelerini diliyorum." ifadelerini kullandı.

 

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum