Müslüme olayında dikkat çeken çıkış: Kısasa kısas istiyoruz

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, cinayete kurban gittiği belirtilen Müslüme olayına ilişkin olarak, “Böyle suçlarda ömür boyu müebbet hapis, bizi şahsen tatmin etmiyor, aileleri de etmiyor. Biz Türk'üz ve Müslümanız, kısasa kısas istiyoruz" dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen, "Yesevi'den Taceddin'e Alperen Ocakları Kurultayı"nda konuştu.

Türkiye'de son yıllarda özellikle çocuklara karşı çok cani ve sapıkça cinayetler işlendiğini, aynı şeyin kadınlara ve kızlara da yapıldığını aktaran Destici, Mersin'in Gülnar ilçesinde 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın ölümüne getirdi.

Destici, "Son olarak Müslüme evladımızın başına gelenler hepimizin yüreğini dağladı, canımızı yaktı ve ciğerlerimizi parçaladı. Şehit kanlarıyla sulanmış bu aziz vatanda, bu kansızlar ne zaman oldu da ortaya çıktı gerçekten bunu anlayamıyorum.

Her kadın cinayetinde ya da istismar edilmiş çocuk cinayetinde biz ne duyuyoruz, 'hak ettiği cezayı alacak'. Nedir hak ettiği ceza? Müebbet hapis. Yeter mi? Yetmez.

Böyle suçlarda müebbet ya da ömür boyu müebbet hapis, bizi şahsen tatmin etmiyor, aileleri de etmiyor, hak da adalet de yerine gelmiyor. Biz Türküz ve Müslümanız, kısasa kısas istiyoruz. Biz bunu söyleyince diyorlar ki 'BBP Alperenler idam istiyor'.

Evet istiyoruz, lakin biz 'her suç için idam gelsin' demiyoruz. Biz sadece iki suç için, Büşra Cengiz kızımız gibi genç kızlarımızı, körpe evlatlarımızı, kansızca, hayasızca, ahlaksızca, canice katleden sapıklar için istiyoruz. İkincisi de bizzat kurşunu sıkıp, bombayı patlatan, askerlerimizi, polislerimizi ve öğretmenlerimizi öldüren vatan haini, katil sürüsü teröristler için istiyoruz." dedi.

muslume-olayinda-dikkat-ceken-cikis-kisasa-kisas-istiyoruz.jpg

“CİNAYET” İFADESİNİ KULLANMIŞTI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye'ye yasa boğan 3 yaşındaki Müslüme'nin ölümü ve sonrasında ortaya çıkan iddialar gündemdeki yerini korurken yaptığı açıklamada, Müslüme'nin ölümünü cinayet olarak tanımlamıştı. Yanık, "Müslüme cinayetinde soruşturma ilerledikçe, ailenin durumuyla ilgili pek çok detay ortaya çıkmaya başladı. Olayın bazı yan örüntüleri var, orada da sorumlularla ilgili adımları atacağız." demişti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.