Nefesler tutuldu, saatler kaldı! Tarihi yolculuk Konya’dan da izlenecek

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın bu gece yarısından sonra saat 01:11’de uzay yolculuğu başlayacak. Tarihi yolculuk Konya Bilim Merkezi’nden de izlenebilecek. Bakan Kacır, “Heyecanımız yeri göğü saracak” dedi.

Nefesler tutuldu, saatler kaldı! Tarihi yolculuk Konya’dan da izlenecek

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu başlıyor. Gezeravcı, bu gece yarısından sonra saat 01:11’de Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilecek.

YOLCULUK KONYA BİLİM MERKEZİ’NDEN DE İZLENECEK

Tarihi yolculuk çeşitli illerde bilim merkezleri ve meydanlardaki etkinliklerle takip edilebilecek. Konyalılar da uzay yolculuğunu Konya Bilim Merkezi’nden anbean takip edebilecek.

“HEYECANIMIZ YERİ GÖĞÜ SARACAK”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, gece yarısından sonra saat 01.11'de Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'na yolculuğunun başlayacağını anımsattı.

Kacır, fırlatma töreni nedeniyle nefeslerin tutulacağı o anları herkesin ekranları başında izleyebileceğine işaret ederek, "Heyecanımız yeri göğü saracak. Bu tarihi heyecan, bilim merkezlerimizdeki ve meydanlardaki etkinliklerle takip edilecek." ifadesini kullandı.

nefesler-tutuldu-saatler-kaldi-tarihi-yolculuk-konyadan-da-izlenecek.webp

Bakan Kacır'ın paylaşımında yer alan bilgilere göre, Gezeravcı'nın uzay yolculuğu, İstanbul, Trabzon, Konya, Aksaray, Muş, Kayseri, Antalya, Gaziantep bilim merkezlerinden, Bursa'daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nden, İstanbul Taksim ile Ankara Kızılay meydanlarında kurulan planetaryumlardan, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü ve Mersin Silifke Meydanı'ndan izlenecek.

nefesler-tutuldu-saatler-kaldi-tarihi-yolculuk-konyadan-da-izlenecek.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.