O paçavraları vücutlarına sarıp stada sokmuşlar! Soruşturma başlatıldı

Diyarbakır'da oynanan Amedspor-Bursaspor maçı öncesi yaşananların yanı sıra ağır provokasyon sosyal medyayı harekete geçirmişti. Yaşananlara ilişkin Diyarbakır Valiliği ve İçişleri Bakanlığı’ndan peş peşe açıklama geldi.

O paçavraları vücutlarına sarıp stada sokmuşlar! Soruşturma başlatıldı

Diyarbakır’da dün akşam oynanan ve ev sahibi Amedspor'un, Bursaspor'u 2-0 mağlup ettiği maç öncesi yaşanan olaylar sosyal medyayı çalkalamıştı. Diyarbakır Valiliği ve İçişleri Bakanlığı olayların akabinde peş peşe açıklama yaparak ilgililere yönelik yasal işlem başlatıldığını duyurdu.

o-pacavralari-vucutlarina-sarip-stada-sokmuslar-sorusturma-baslatildi.jpg

MAÇ ÖNCESİ NE OLMUŞTU?
Diyarbakır’da 2. Lig Beyaz Grup 6. Hafta maçı öncesi Bursasporlu futbolcuların ısınma yaptığı sırada tribünlerden taş ve su şişeleri atılmıştı ve ortalık bir anda savaş alanına dönmüştü. Bu sırada tribünde de terör örgütüne ait paçavralar açılmıştı. Görüntülere, sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük tepki gelmişti.

o-pacavralari-vucutlarina-sarip-stada-sokmuslar-sorusturma-baslatildi-001.jpg

DİYARBAKIR VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA
Yaşananlarla ilgili Diyarbakır Valiliği ve İçişleri Bakanlığından peş peşe açıklamalar geldi. Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada kentte oynanan Amed Sportif Faaliyetler-Bursaspor maçıyla ilgili gerekli tüm tedbirlerin alındığı belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Ancak sosyal medyada yer alan görsellerin seyircilerin elbiselerinin içinde stada sokulduğu, konuya güvenlik kuvvetlerimizce derhal müdahale edildiği ve ilgililer hakkında yasal işlem başlatıldığı kamuoyuna saygıyla duyurulur."

o-pacavralari-vucutlarina-sarip-stada-sokmuslar-sorusturma-baslatildi-002.jpg

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA
İçişleri Bakanlığının resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada ise "Bu akşam, Diyarbakır'da oynanan maçta alınan tüm güvenlik önlemlerine rağmen vücutlarına sararak stada soktukları değerlendirilen görsellerle ağır provokasyon hedeflenmiştir. Sporu provokatif içeriklerle zehirlemek, isteyenlere hiç bir şartta fırsat verilmeyecektir. Provokasyona gerekli müdahaleler yapılmış ve derhal ilgililere yönelik soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri kullanıldı.

Haber Dairesi (Konya Haber)
 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.