Ortaokul öğrencisi 2 kız evde asılı halde bulundu

Muş'un Varto ilçesinde ortaokul 8'inci sınıf öğrencisi iki kız çocuğu metruk evde iple asılı halde ölü bulundu. Evin, hayatını kaybeden kız çocuklarından birisinin babasına ait olduğu belirlendi. Şüpheli ölümle ilgili soruşturma başlatıldı.

Ortaokul öğrencisi 2 kız evde asılı halde bulundu

Olay Muş’un Varto ilçesine bağlı Kültür Mahallesi'nde yaşandı.

Demirören Haber Ajansı’nda (DHA) yer alan haberdeki iddiaya göre; Atatürk Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi P.A. ve Z.T.'nin akşam olmasına rağmen evlerine gitmemeleri üzerine yakınları tarafından arama çalışması başlatıldı. Yapılan arama sonucunda P.A.'nın babası Cemal A, kendilerine ait müstakil ve metruk evde, iki kız çocuğunu da ipte asılı halde buldu.

KIZ ÇOCUKLARININ YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Cemal A.'nın durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekiplerce yapılan kontrolde 2 çocuğun da yaşamını yitirdiği belirlenirken, haberi duyan yakınları sinir krizi geçirdi.

ortaokul-ogrencisi-2-kiz-evde-asili-halde-bulundu.jpg

ŞÜPHELİ OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA

P.A. ve Z.T.'nin cansız bedeni savcılık ve ekiplerin olay yerindeki incelemesinin ardından, önce Varto Devlet Hastanesi'nin morguna daha sonra ise kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için Muş Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

ortaokul-ogrencisi-2-kiz-evde-asili-halde-bulundu-001.jpg

TOPRAĞA VERİLDİLER

Otopsi işlemlerinin ardından kızların cenazeleri aileleri tarafından teslim alındı. P.A, Varto Cemevi’nde yapılan törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Z.T.'nin cenazesi ise Bingöl'ün Karlıova ilçesi Bağlıisa köyüne götürülerek toprağa verildi.

"ÇOK YALNIZ BIRAKTIK"

Cemevinde gözyaşları içinde kızı için taziyeleri kabul eden Cemal A, "Eşim ve ben çalışıyoruz. Bir oğlum yurt dışında, kızım küçük kardeşi ile evde kalıyordu. Canı sıkıldığı için dışarı çıkmasını söylüyordum ama çıkmıyordu. Biz onları çok yalnız bıraktık. Yüreğim yanıyor" dedi.

ortaokul-ogrencisi-2-kiz-evde-asili-halde-bulundu-003.jpg

İKİSİNİN DE DERSLERİ İYİ

İki arkadaşın okulunda da hüzün vardı. İki arkadaşın ölümü nedeniyle okulda karne töreni yapılmadı. Öğretmenler, diğer öğrencileri karnelerini vererek evlerine gönderdi. Öğretmenleri, P.A. ve Z.T.'nin başarılı birer öğrenci ve karnelerinin çok iyi olduğunu söyledi.

Çocukların kesin ölüm nedenlerinin henüz kesinlik kazanmadığı bildirildi.

ortaokul-ogrencisi-2-kiz-evde-asili-halde-bulundu-004.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.