Polisim diyene inandı, dolandırılmaktan güvenlik görevlisi kurtardı
Burdur'da, 71 yaşındaki yaşlı kadın kendisini arayıp polis olduğunu söyleyen kişiye inanıp, 660 bin lirayı göndermek için gittiği bankada güvenlik görevlisinin durumu son anda fark etmesiyle dolandırılmaktan kurtuldu.
Burdur kent merkezinde yalnız yaşayan 71 yaşındaki S.A.'yı arayan kişi, kendisini polis olarak tanıtıp adının savcılıktaki bir soruşturmada geçtiğini, hesabında bulunan parayı göndermesi gerektiğini söyledi.
Demirören Haber Ajansı'nda (DHA) yer alan haberdeki iddiaya göre; anlatılanlara inanan S.A., hesabındaki yaklaşık 660 bin TL'yi dolandırıcıların verdiği hesap numarasına göndermek için banka şubesine gitti.
S.A.'nın banka önündeki telefon görüşmelerinden şüphelenen güvenlik görevlisi Nuri Şık, önce banka personeline haber verdi, ardından da polise ihbarda bulundu.

Burdur Emniyet Müdürlüğü ekipleri işlem yaptırmak için bankada bekleyen S.A.'ya durumu anlatarak polis ve savcının kimseden para istemeyeceğini, kendisini arayanların dolandırıcı olduğunu söyledi.
S.A.’nın para göndermesini engelleyen polisler, onu ifadesine başvurmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Polis, şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri banka personeli ile emniyet arasındaki iş birliğinin dolandırıcılık olaylarını azaltmada önemli olduğunu belirterek, vatandaşları bu tür dolandırıcılıklara karşı uyardı.
Kaynak:DHA


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.