Savunma sanayiinin gurur günü: Seri üretim için imzalar atıldı

Roketsan tarafından yerli ve milli olarak geliştirilen 4 yeni kara füze sistemi için Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giriyor. Seri üretim için imzalar bugün Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in katılımıyla atıldı.

Savunma sanayiinin gurur günü: Seri üretim için imzalar atıldı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberinde Genelkurmay Başkanı Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Selçuk Bayraktaroğlu ve Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekci ile Kara Füze Sistemleri Sözleşme İmza Töreni’ne katıldı.

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün’ün ev sahipliğinde düzenlenen törende Tayfun, Sungur, Karaok ve Topçu Roketi Lazer Güdümlü-230 füzelerinin üretimi için sözleşme imzalandı.

Bakan Yaşar Güler, törendeki konuşmasında şunları söyledi:

SAVUNMA SANAYİMİZ BAŞARI HİKÂYESİ YAZDI

“Bu anlaşmalar kapsamında üretilen, birbirinden farklı çap ve özelliklerdeki füzelerimizin, Kara Kuvvetlerimizin ihtiyaçlarını karşılayarak ordumuzun harekât imkân ve kabiliyetlerini daha da artıracağını değerlendiriyorum.

Ülkemiz, özellikle son 20 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, "büyük ve güçlü Türkiye" vizyonu ile yerli ve millî savunma sanayisinde kapsamlı yatırımları hayata geçirdi ve bunun neticelerini de birer birer almaya başladı. Yıllar önce hayal olan birçok savunma sanayi ürünü, bugün artık kendi imkânlarımızla tasarlanıp üretiliyor ve geliştiriliyor.

Ayrıca yerli ve millî bu ürünlerimiz, çok sayıda kardeş ve dost ülkeye ihraç edilerek onların da ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Bu sayede ülke ekonomimize de ciddi kazançlar temin ediliyor.

Aynı zamanda savunma sanayimiz; birçok ülke ile ilişkilerimizin geliştirilmesi ve iş birliğimizin artırılmasına da önemli katkılar sağladı, sağlamaya devam ediyor.

Gururla ifade etmeliyim ki savunma sanayi ekosistemimiz; güçlü altyapısı ve ileri teknolojisi ile uluslararası sektöre de yön veren bir konuma ulaştı.

Ülkemiz, yapılan her türlü engellemeye, uygulanan gizli ve açık ambargolara rağmen başta Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu yüksek irade ve stratejik vizyon ile tüm zorluklara meydan okudu ve muhteşem bir başarı hikâyesi yazdı.

Şu ana kadar elde ettiğimiz tüm bu başarılar, daha büyük hedeflere emin adımlarla ilerleyeceğimizin en açık göstergesidir.

savunma-sanayiinin-gurur-gunu-seri-uretim-icin-imzalar-atildi.jpg

“FÜZELERİMİZ, KARA KUVVETLERİMİZE ÇOK DEĞERLİ KATKILAR SAĞLAYACAK”

Hepinizin yakından takip ettiği üzere başta yakın coğrafyamız olmak üzere tüm dünyada çoklu krizlerin, çatışmaların arttığı hatta savaşlara dönüştüğü bir sürece şahit oluyoruz.

Bu kaotik ortam, risk, tehdit ve tehlikeleri her zamankinden daha öngörülemez hâle getiriyor.

Dolayısıyla bu hassas dönemde ülkemizin, hakkını ve hukukunu korumak için güçlü bir Silahlı Kuvvetlere sahip olmamız hayati ehemmiyeti haizdir. Bu anlayışla, binlerce yıllık şanlı mazisiyle, dünyadaki emsalleri arasında seçkin ve saygın bir konuma sahip olan Kara Kuvvetlerimizi daha modern, daha etkin ve daha güçlü kılmak için çalışmalarımızı yoğun bir gayretle sürdürüyoruz.

Bu çalışmalarımızın bir yansıması olarak bugün de dört önemli füze istemimizin tedarik sözleşmelerini imzalıyoruz. Bu ürünler, yurt içi ve sınır ötesinde başta terörle mücadele olmak üzere yoğun ve kapsamlı faaliyetler icra eden Kara Kuvvetlerimize çok değerli katkılar sağlayacaktır.

Her geçen gün ordumuzun envanterine kazandırdığımız tüm bu sistemlerin ne kadar kritik ve gerekli olduğu, savunma ve güvenlik konularının her geçen gün daha fazla ehemmiyet arz ettiği bu süreçte, çok daha da iyi anlaşılmaktadır.

Bu bakımdan bir yandan ülkemizin ve asil milletimizin güvenlik ve huzuru için her türlü tedbiri proaktif bir şekilde alırken; yerli ve millî savunma sanayimizi de bekamızın ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz.

Cumhuriyetimizin ikinci asrında ve “Türkiye Yüzyılı” hedeflerimiz doğrultusunda; Silahlı Kuvvetlerimizin üstün teçhizat ve sistemlerle donatılması ve savunma sanayisi endüstrimizin dünya çapındaki etkisi ve pazar payının genişlemesi, yegâne hedefimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle bugün sözleşmelerini imzaladığımız; Tayfun, Sungur, Karaok ve Topçu Roketi Lazer Güdümlü-230 füzelerimizin, üretilmesinden geliştirilmesine kadar, tüm aşamalarında emeği geçen Savunma Sanayii Başkanlığımız ve ROKETSAN’ın seçkin ve değerli personeline teşekkür ediyorum.

savunma-sanayiinin-gurur-gunu-seri-uretim-icin-imzalar-atildi-001.jpg

"BU TİP SİSTEMLERİN HAYATA GEÇİRİLMESİ BÜYÜK BİR İRADE GEREKTİRİYOR"

ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci de şirketin, söz konusu füze sistemlerini yerli ve milli imkanlarla geliştirmenin haklı gururunu taşıdığını ifade etti.

İkinci, "Bu tip sistemlerin hayata geçirilmesi çok büyük bir teknoloji, azim ve irade gerektiriyor." dedi.

TAYFUN füzesinin, yurt dışına bağımlılığı ortadan kaldıracak bir sistem olduğuna dikkati çeken İkinci, TRG-230 füze sisteminin ise salgın döneminde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin talebi doğrultusunda geliştirilerek sahaya sürüldüğünü söyledi.

İkinci, SUNGUR Hava Savunma Füze Sistemi'nin, dünyadaki muadillerinden çok daha üst teknolojilere sahip olduğuna, KARAOK'un ise modern orduların olmazsa olmazları arasında yer aldığını anlattı.

İmza töreni sonrası Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Milli Savunma Bakanı Güler'e "TAYFUN Füze Sistemi"nin maketini hediye etti.

savunma-sanayiinin-gurur-gunu-seri-uretim-icin-imzalar-atildi-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.