Şiddetli fırtına çardağın tonlarca ağırlığındaki çatısını yerinden söktü

Karaman’da etkili olan şiddetli fırtına sonrasında 300 yakın küçükbaş hayvanın kaldığı çardağın tonlarca ağırlığındaki çatısı yerinden söküldü. 50 metre ileriye uçan çatı 2 elektrik direğini eğerek boş arsaya düştü. Koyun ve kuzular dışarıda kaldı.

Şiddetli fırtına çardağın tonlarca ağırlığındaki çatısını yerinden söktü

Karaman Haber: Olay, merkeze bağlı Karacaören köyünde yaşandı.

İddiaya göre; köyde öğleden sonra başlayan ve gece şiddetini arttıran fırtına, kuzularla birlikte 300'e yakın koyunun kaldığı çardağın tonlarca ağırlıktaki demir çatısını yerinden söktü.

Sökülen çatı 50 metre ileriye uçtuktan sonra 2 elektrik direğini eğerek boş arsaya düştü. Fırtınada çardağın duvarı da yıkılırken, eğilen elektrik direği ise bir evin çatısına hasar verdi. Bir köpeğin telef olduğu fırtınada kimse yaralanmazken, çatısı uçan çardak tamamen kullanılamaz hale geldi.

“KUZULAR VE KOYUNLAR DIŞARDA KALDI”

Şimdiye kadar böyle bir fırtına görmediklerini anlatan Cemal Göktekin, “Gece şiddetli bir fırtına başladı. Fırtına başladıktan sonra çardağa gelerek koyunları kontrol ettim. Aradan 15 dakika sonra tekrar gelip baktığımda ne çardak kalmış ne de çatı kalmış bir şey kalmamış havluda. Yaşanan bu durum karşısında adeta şok olduk. Uçan çatı elektrik direkleri sayesinde komşunun evine zarar vermesini önlemiş. Şuan için maddi zararımız çok. Koyun ve kuzuların gece kalacakları yer yok. Malum kış mevsimindeyiz. 300 koyun dışarıda kaldı. Fırtına 400 metrekarelik çelik çatıyı yerinden söktü. Her hangi bir can kaybının yaşanmamasına şükrediyoruz. Yetkililerden yardım bekliyorum" dedi.

siddetli-firtina-cardagin-tonlarca-agirligindaki-catisini-yerinden-soktu-005.jpg

“FIRTINA BAZI KÖYLERİMİZDE HASARA NEDEN OLDU”

Çatısı uçan çardakta incelemelerde bulunan Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, ?Yaşanan şiddetli fırtına nedeniyle bazı köylerimiz de zararlar oluştu. Ama en fecisini burada gördük. Üreticimiz zor durumda. Devletimiz büyüktür ve bu tür afetlerde her zaman çiftçisinin yanında olmuştur. Bizlerde gerekli girişimlerimizi yaparak çiftçilerimizin yaralarını sarmak için çalışacağız" dedi.

siddetli-firtina-cardagin-tonlarca-agirligindaki-catisini-yerinden-soktu.jpg

siddetli-firtina-cardagin-tonlarca-agirligindaki-catisini-yerinden-soktu-001.jpg

siddetli-firtina-cardagin-tonlarca-agirligindaki-catisini-yerinden-soktu-002.jpg

siddetli-firtina-cardagin-tonlarca-agirligindaki-catisini-yerinden-soktu-003.jpg

siddetli-firtina-cardagin-tonlarca-agirligindaki-catisini-yerinden-soktu-004.jpg

siddetli-firtina-cardagin-tonlarca-agirligindaki-catisini-yerinden-soktu-006.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.