Silahla vurulup ölen avukat Belen Nesil Coşğun Aksaray’da toprağa verildi

Ankara’nın Çankaya ilçesinde KADES uygulamasından gelen ihbara giden polis, 24 yaşındaki genç avukat Belen Nesil Coşğun’u kanlar içerisinde bulmuştu. Hastanede can veren Coşğun, Aksaray’da son yolculuğuna uğurlandı.

Silahla vurulup ölen avukat Belen Nesil Coşğun Aksaray’da toprağa verildi

Ankara Haber: Olay, Çankaya ilçesi Pak Sokak’ta bulunan bir rezidansta yaşandı.

İhlas Haber Ajansı’nda (İHA) yer alan haberdeki iddiaya göre; bir rezidanstan Kadın Destek Uygulamasına (KADES) gelen çağrıyı değerlendiren polis olay yerine ekip sevk etti.

Bu sırada 112 Çağrı Merkezini telefonla arayan bir kişi kız arkadaşının silahla intihar ettiğini bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri 24 yaşındaki avukat Coşğun’u asansör kapısı önünde yerde yatar halde buldu.

Ankara Barosuna kayıtlı avukat Coşğun’un göğüs bölgesinin altından silahla vurulduğu belirlendi. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan genç avukat burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Olayın ardından polis ekipleri Coşğun’un erkek arkadaşı Muhammet B’yi gözaltına aldı. Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürülen zanlının, ifadesinde, olayın intihar olduğunu söylediği öğrenildi.

silahla-vurulup-olen-avukat-belen-nesil-cosgun-aksarayda-topraga-verildi.jpg

AKSARAY’DA TOPRAĞA VERİLDİ

Genç avukatın cenazesi memleketi Aksaray’a getirildi. Somuncu Baba Külliyesi ve Camiinde Cuma Namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Belen Nesil Coşğun'un cenazesi Ervah Kabristanlığında defnedildi.

Cenaze törenine Belediye Başkanı Evren Dinçer, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Ramiz Erinç Sağkan, protokol mensupları ve yakınları katıldı.

“BAZI DEDİLLER, CİNAYET ŞÜPHESİNİN AĞIRLIKLI OLDUĞUNU GÖSTERİYOR”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, Belen Nesil Coşğun'un toprağa verilmesinin ardından Aksaray Barosu'na ait sosyal tesiste düzenlediği basın toplantısında, bazı delilerin cinayet şüphesinin ağırlıklı olduğunu gösterdiğini belirtti. Sağkan şöyle konuştu:

'' 24 yaşında gencecik, pırıl pırıl kadın bir meslektaşımız sonsuzluğa uğurladık. Önünde çok güzel günleri olan ve aslında hak savunucusu olan mesleği yürüterek, belki meslek yaşantısında, yüzlerce kadının, çocuğun, şiddete uğramasını engelleyecek ve onlar için mücadele edecekti. İnsan hakları mücadelesi verecek bir meslektaşımızı maalesef kaybettik. Yürütülmekte olan soruşturmanın selameti ve meslektaşımızın manevi hatırasına saygı bakımından, baromuzun ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamalarına itibar edilmesi çok önemlidir. Bu soruşturmayı etkin bir şekilde takip edeceğiz. Dosyadaki bazı deliller, konuya ilişkin olarak bir cinayet şüphesinin ağırlıklı olduğunu bizlere gösteriyor; ancak net sonucun Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile Ankara Barosu tarafından yapılacak açıklamaları beklemek durumundayız.” 

silahla-vurulup-olen-avukat-belen-nesil-cosgun-aksarayda-topraga-verildi-001.jpg

 

Kaynak:İHA / DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.