Son Dakika: Bakan Kurum, TOKİ vade artış oranındaki indirim rakamını açıkladı

Son Dakika Haberi! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Bu yıl TOKİ vade artış oranını yüzde 15,40’da tutuyoruz. Yani vade artış oranında yüzde 50 indirim yapmış olduk.” dedi.

Son Dakika: Bakan Kurum, TOKİ vade artış oranındaki indirim rakamını açıkladı

TOKİ’nin İlk Evim İlk İş Yerim Projesi'nde aylık taksitlerdeki artış oranının ne kadar olacağı merak ediliyordu. Açıklamayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptı.

Ankara Gölbaşı Gerder TOKİ kura çekiliş törenine katılan ve burada bir konuşma yapan Bakan Kurum, artış oranını yüzde 15,40 olarak belirlediklerini söyledi.

Bakan Kurum, konuşmasında şunları kaydetti:

"TOKİ konutlarında oturan ve ödemelerini yapan yüz binlerce kardeşimizi beklediği haberi de buradan paylaşmak istiyorum. Biliyorsunuz TOKİ Başkanlığımızdan ev alan kardeşlerimiz bu haberi de sabırsızlıkla bekliyorlar. TOKİ her yıl Ocak ayında memur maaş zamana göre bir artış yapıyordu. Bu yıl da memur maaş artışı biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdeleriyle birlikte %30 oldu. Ama biz vatandaşımız için TOKİ vade artış oranını %15.40’ta tuttuk. Yani vade artış oranında %50 indirim yapmış olduk.

Hatırlayacaksınız biz bu kampanyayı açıkladığımızda 'vatandaş nasıl ödeyecek, TOKİ her yıl çok yüksek oranlarda zam yapacak' diye tezahürat yapanlar vardı. İşte görüyorsunuz biz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her zaman sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak vatandaşlarımızı enflasyona karşı hep koruduk, kolladık. Bundan sonra da korumaya kullanmaya devam edeceğiz.

Biz her zaman vatandaşımızın, milletimizin yanındayız. Ben konutlarımızın ve indirimlerimizi inşallah kurasında çıkan hak sahibi kardeşlerimizin evlerinin hayırlı olmasını şimdiden diliyorum ve hepsini şimdiden tebrik ediyorum."

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.