Son Dakika: Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde deprem

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde 10 ilde binalar yıkıldı, can kayıpları var. İçişleri Bakanı Soylu, "Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır" dedi.

Son Dakika: Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde deprem

AFAD verilerine göre; Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde, saat 04.17'de, 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

7 kilometre derinlikteki sarsıntı Konya'nın da aralarında olduğu birçok kentte hissedildi.

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 7.5, merkez üssünü ise Gaziantep Şehitkamil olarak açıkladı.

 

 

Depremin ardından artçı sarsıntılar devam ederken, Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'ı da sarstı, binalar yıkıldı. 

Deprem sonrası bir çok vatandaş evlerinden dışarıya çıktı.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazarcık'ta yaşanan 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun'u arayarak bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depreme ilişkin şunları kaydetti:

"Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizin pek çok yerinde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir. Depremden etkilenen bölgelere arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle sevk edilmiştir. İçişleri ve Sağlık Bakanlığımız, AFAD, Valiliklerimiz ve diğer tüm kurumlarımız çalışmalarına hızla başlamıştır. Biz de yaşanan deprem sonrası başlatılan çalışmaları koordine ediyoruz. Yaşadığımız bu felaketi inşallah hep birlikte en kısa sürede ve en az hasarla atlatmayı temenni ediyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise depreme ilişkin şu bilgileri verdi:

"Şu ana kadar 6'nın üzerinde 6 deprem var, en büyüğü 6,6. Türkiye'nin birçok noktasından arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk ediliyor, biz de bakan arkadaşlarımızla bölgelere gideceğiz.Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizin pek çok yerinde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir. Depremden etkilenen bölgelere arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle sevk edilmiştir. İçişleri ve Sağlık Bakanlığımız, AFAD, Valiliklerimiz ve diğer tüm kurumlarımız çalışmalarına hızla başlamıştır. Biz de yaşanan deprem sonrası başlatılan çalışmaları koordine ediyoruz. Yaşadığımız bu felaketi inşallah hep birlikte en kısa sürede ve en az hasarla atlatmayı temenni ediyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise yaptığı açıklamada, "Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kahramanmaraş başta olmak üzere, birçok ilimizden göçük ihbarları aldık. Muhtemel yaralılara ulaşmaya çalışıyoruz. Ayrıntılı bilgileri paylaşacağız. Büyük bir acı yaşamamayı temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da, Kahramanmaraş Pazarcık merkezde meydana gelen ve birçok çevre ilde de hissedilen deprem nedeniyle ülkemize, milletimize geçmiş olsun. Devletimiz tüm tedbirleri alıyor. Ekiplerimizi yönlendirdik. AFAD'da değerlendirmemizi yaptıktan sonra biz de Gaziantep'e hareket ediyoruz." dedi.

son-dakika-kahramanmarasta-74-buyuklugunde-deprem-001.jpg

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, kentte 34 binanın yıkıldığını, 7 kişinin hayatını kaybettiğini, kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan da ilk belirlemelere göre 18 binanın yıkıldığını, 17 kişinin yaşamını yitirdiğini, 30 kişinin yaralandığını açıkladı. Ayhan yıkılan binalarda kurtarma çalışmalarının sürdüğünü aktardı.

Malatya Valisi Hulusi Şahin, kentte depremde şu ana kadar 23 kişinin hayatını kaybettiğini, 420 kişinin yaralandığını, 140 binanın yıkıldığını belirtti.

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, "(Depremde 6 bina yıkıldı, 6 vatandaşımız hayatını kaybetti, 79 vatandaşımız yaralandı." dedi.

Kilis Valiliği, "Depremde 07.15 itibarıyla 49 ihbar alınmıştır. Musabeyli ilçesinde 4 ölü, 10 yaralı bulunmaktadır.“ açıklaması yaptı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem Adana'da da hissedildi. Deprem nedeniyle Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi'ndeki bir apartman yıkıldı.

son-dakika-kahramanmarasta-74-buyuklugunde-deprem.jpg

son-dakika-kahramanmarasta-74-buyuklugunde-deprem-002.jpg

son-dakika-kahramanmarasta-74-buyuklugunde-deprem-003.jpg

son-dakika-kahramanmarasta-74-buyuklugunde-deprem-004.jpg

son-dakika-kahramanmarasta-74-buyuklugunde-deprem-005.jpg

son-dakika-kahramanmarasta-74-buyuklugunde-deprem-006.jpg

Öte yandan Azerbaycan, deprem nedeniyle Türkiye'ye 370 kişilik arama kurtarma ekibi gönderecek.

BOTAŞ da, "Kahramanmaraş – Gaziantep doğal gaz iletim hattında oluşan hasar neticesinde Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş illeri ile Pazarcık, Narlı, Besni, Gölbaşı, Nurdağı, Islahiye, Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçelerine doğal gaz akışı durdurulmuştur." açıklaması yaptı.

Bu arada depremden etkilenen 10 ilde eğitime ara verildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya illerimizde bugün itibarıyla eğitim öğretime 2 hafta ara veriyoruz. Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Kilis illerimizde ise 1 hafta eğitim öğretime ara vereceğiz." ifadelerini kullandı. 

YÖK de Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 10 ildeki yükseköğretim kurumlarında ikinci bir duyuruya kadar eğitim öğretime ara verildiğini duyurdu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum