Son Dakika! Mersin'de polisevine saldırı: 2 yaralı polisten biri şehit oldu

Mersin Mezitli Tece Mahallesi'ndeki polisevine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda polis memuru Sedat Gezer şehit oldu, bir polis de yaralandı. Bir şüpheli gözaltına alınırken, bırakılan bomba düzeneği kontrollü şekilde patlatıldı.

Son Dakika! Mersin'de polisevine saldırı: 2 yaralı polisten biri şehit oldu

Mersin'in merkez Mezitli ilçesi Tece Mahallesi'ndeki polis evine silahlı saldırı düzenlendi. Polisevine yaklaşan bir araçtan inen kişilerce buradaki polislere uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Polisler, saldırganlara karşılık verdi. Saldırıda 2 polis memuru yaralandı.

son-dakika-mersinde-polisevi-yakininda-patlama.jpg

BİR ŞÜPHELİ YAKALANDI

Bu sırada şüphelilerin aracında yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda takviye polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. İçişleri Bakanlığı, saldırıyla ilgisi olduğu değerlendirilen bir şüphelinin silahıyla gözaltına alındığını açıkladı.

son-dakika-mersinde-polisevi-yakininda-patlama.jpeg

İÇİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı'ndan saldırıya ilişkin yapılan açıklamada polisevine saat 23.00 sularında kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlendiği belirtilerek, "Çıkan çatışmada 2 polisimiz yaralanmıştır. Ayrıca Polisevinin uzağına bırakılan bir bomba düzeneği de kontrollü bir şekilde patlatılmıştır. Olayla ilgisi olduğu değerlendirilen bir şüpheli silahıyla birlikte gözaltına alınmıştır. Saldırıyı düzenleyenlerin yakalanmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir. Gelişmeler oldukça kamuoyuna bilgi verilecektir." denildi. 

 

 

PATLAMA ANI KAMERADA

Öte yandan patlama anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

 

 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da yaptığı açıklamada, "Mersin ili Mezitli ilçesi Tece Polisevi’ne yapılan saldırıda yaralanan polislerimize Rabbimden acil şifalar diliyorum. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, adli soruşturma başlatmıştır. Saldırı bütün boyutlarıyla araştırılmakta ve soruşturulmaktadır." dedi.

son-dakika-mersinde-polisevi-yakininda-patlama-001.jpeg

HASTANEDEN ACI HABER

Saldırıda ağır yaralanan polis memuru Sedat Gezer, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen şehit oldu.

sedat-gezer.jpeg

Kaynak:İHA / AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum