SÜ Rektörlüğü isimleri tecavüz ve şantaj iddiasında geçen akademisyenleri görevden uzaklaştırdı

Selçuk Üniversitesinde ortaya atılan taciz, tecavüz ve şantaj iddialarının adliyeye taşınması sonrası Rektörlük harekete geçti ve skandala karışan akademisyenleri görevden uzaklaştırdı.

SÜ Rektörlüğü isimleri tecavüz ve şantaj iddiasında geçen akademisyenleri görevden uzaklaştırdı

Konya Selçuk Üniversitesi’nde ortaya çıkan skandal taciz, tecavüz ve şantaj iddiasında yeni bir gelişme yaşandı.

AÇIĞA ALINDILAR

Olayla ilgili Konya Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü hemen harekete geçti ve Prof. Dr. H.S.Ç. ile şikayetçi olan kadın akademisyen Ö.G.H, başlatılan idari soruşturma kapsamında açığa aldı.

"HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR"

Rektörlükten konuyla ilgili yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Basın organları ile sosyal medyada çıkan, Selçuk Üniversitesinin ve toplumumuzun etiğiyle uyuşmayan haberler üzerine kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir basın açıklaması gerekli görülmüştür. Üniversitemizde görevli iki öğretim üyesi arasında yaşandığı iddia edilen olay, savcılığa intikal etmiş olup Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından da ivedi bir şekilde konuyla ilgili idari soruşturma başlatılmıştır. Bu kapsamda, idari soruşturmanın selameti açısından, bahsi geçen iki öğretim üyesi görevden uzaklaştırılmış olup konunun hukuki süreci devam etmektedir. Selçuk Üniversitesi olarak konunun takipçisi olacağımızı belirtir, resmi merciler dışındaki açıklamaların ciddiye alınmamasını rica ederiz."

OLAY

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmaya göre, her ikisi de evli ve iki çocuklu olan Ö.G.H. ile H.S.Ç. arasında kendi rızalarıyla ilişki yaşandı. Ö.G.H. bir süre sonra ayrılmak isteyince, tehdit, şantaj ve tecavüze uğradığını iddia etti. Genç kadın savcılığa yaptığı suç duyurusunda bulundu.

whatsapp-image-2020-09-08-at-08-34-40.jpeg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum