Tacizci müdürün sicili kabarık çıktı! Kadın kaymakam uyarmış

Eskişehir'de 10 kız öğrenciye tacizde bulunduğu belirlenen okul müdürü tutuklandı. Kaymakamın, valiliğe, zanlı hakkında, "Göreve devam etmesi öğrencileri için tehlikelidir" diye uyarı yazısı gönderdiği ortaya çıktı.

Tacizci müdürün sicili kabarık çıktı! Kadın kaymakam uyarmış

Eskişehir'de okul müdürünün tutuklanmasıyla sonuçlanan öğrencilere taciz olayının müfettiş raporları ortaya çıktı.

Demirören Haber Ajansı'nda (DHA) yer alan haberdeki iddiaya göre; Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Alpu ilçesindeki bir ortaokulda sosyal bilgiler öğretmeni M.K'nin 10 kız öğrenciye sözlü ve elle tacizde bulunduğu iddiaları üzerine soruşturma başlattı.

Müfettiş raporunda; M.K.'nin kız öğrencilerin omuzlarına, boyunlarına ve sırtlarına dokunarak fiziki temas sağladığı, özel bölgelerine rahatsız edici şekilde baktığı, 'kara gözlüm', 'aşkım' diye hitap ettiği bilgileri yer aldı. Ayrıca müdürün bazı öğrencileri aracıyla evlerine bırakma, bazılarına da 'odamda dinlenebilirsin', 'öğle dinlenme tatilinde birlikte yemeğe gidebiliriz' tekliflerinde bulunduğu belirlendi.

Bu iddialar sonrası tacizci müdüre, 1/30 oranında aylıktan kesme ve kınama cezası talep edildiği öğrenildi. İddialara ilişkin suç duyurusu raporunun da düzenlendiği belirtilen idari müfettiş raporunda, il dışında görevlendirilmesinin uygun olacağı belirtilen M.K'nin ise aynı yönde dilekçe verdiği belirtildi.

KADIN KAYMAKAM UYARMIŞ

Öte yandan Alpu Kaymakamı Kübra Karaalioğlu’nun M.K. hakkında daha önceden Eskişehir Valiliği’ne ‘uyarı’ yazısı gönderdiği ortaya çıktı. Karaalioğlu, M.K.'nın daha önceden aldığı disiplin cezalarına dikkat çekerek, "Şahıs uygunsuz davranışları nedeniyle almış olduğu disiplin cezalarına rağmen halen okul müdürü olarak görev yapmaya devam etmekte ve öğrencilere tehlike arz etmektedir" dedi.

SİCİLİ KABARIK

Cinsel taciz iddiasıyla tutuklanan okul müdürü M.K'nin 2020'de görev yaptığı Beylikova ilçesinde 'devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak davranışlarda bulunmak' suçundan 2 kez kınama, uyarı ve aylıktan kesme disiplin cezaları aldığı ortaya çıktı.

M.K'nin, 2011'de ise İnönü ilçesinde 'verilen emir ve görevlerin tam ve zamanında yapılmasında kayıtsızlık göstermek' suçundan uyarı cezası aldığı öğrenildi. Olayla ilgili başlatılan idari ve adli soruşturma sürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.