Tarih belli oldu! Ayasofya turistlere ücretli olacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ekim ayında Ayasofya Camii'ni ziyaret edecek yabancı turistlerden ücret alınacağını açıklamıştı. Ayasofya'nın yabancı turistler için ücretli olacağı tarih belli oldu.

Tarih belli oldu! Ayasofya turistlere ücretli olacak

Ayasofya’ya giriş 15 Ocak itibariyle turistlere ücretli oluyor. Ayasofya giriş ücreti olarak turistlerden giriş için kişi başı 25 Euro alınacak.

YABANCI TURİSTLERDEN 25 EURO ÜCRET ALINACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü, ilgili kurumlara yabancı turistlerin Ayasofya-i Kebir Câmi-i Şerifine 15 Ocak'tan itibaren artık 25 Euro ödeyerek girebileceğine ilişkin yazı gönderdi.

tarih-belli-oldu-ayasofya-turistlere-ucretli-olacak.jpg

15 OCAK’TA ÜCRETLİ OLUYOR

11 Ocak 2024 tarihli yazıda ifadelere yer verildi:

“İstanbul ili, Fatih ilçesi, Cankurtaran Mahallesi, 57 ada, 7 parselde kayıtlı, Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi "Galeri Katı Kısmı"nın 15.01.2024 tarihi itibariyle ziyarete açılacağından dolayı bu tarih itibariyle ibadet ve ziyaret amaçlı olarak iki farklı kısımdan giriş yapılacaktır.

İbadet amaçlı olarak gelen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ibadet alanı girişinden içeri ücretsiz alınmaya devam edilecek olup, galeri katına ziyaret amaçlı gelen turist ziyaretçiler ise ücretli olarak ziyaretçi girişinden bilet alarak girecektir.

Giriş ücreti kişi başı 25 Euro olarak belirlenmiştir. Bilet almak isteyen acentelerin www dexxmuseums com adresi "Acente Giriş" sekmesi üzerinden kayıt olmaları gerekmektedir. Kayıt sonrası kendilerine iletilen şifre ile giriş sağlayarak bilet alımlarını gerçekleştirebileceklerdir.”

tarih-belli-oldu-ayasofya-turistlere-ucretli-olacak-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.