Tepki çeken bu oyuncaklar için toplatma kararı alındı!

Ticaret Bakanlığı oldukça tepki çeken "Huggy Wuggy" oyuncakla ilgili toplatma kararı aldı. Ayrıca satın alınmış ürünler de geri çağırıldı. Peki nedir bu Huggy Wuggy?

Tepki çeken bu oyuncaklar için toplatma kararı alındı!

İnce keskin dişleri ile bir korku oyunu karakteri olan oyuncakla ilgili uzmanlar ebeveynleri uyarıyor.

Oyuncak, Ticaret Bakanlığı'nın da takibinde. Piyasaya sunulan oyuncakların incelemeye alındığı bildirilmişti. İncelemenin sonucu yapılan açıklama ile duyuruldu.

Buna göre riskli olduğu değerlendirilen ürünlerden alınan numunelerde iki ürünün "Oyuncak Güvenliği Yönetmeliği" gerekliliğini karşılamadığı tespit edildi.

Söz konusu 2 ürün için "piyasaya arzının yasaklanması", "piyasadan toplatılması" ve "tüketicilerden geri çağırılması" kararı alındı.

İki ürünü satan firmalara da toplam 123 bin 600 lira para cezası uygulanacak.

Söz konusu ürünlerin bilgileri Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi'nde (GÜBİS)  paylaşıldı.

HUGGY WUGGY NEDİR?

Mart 2022'den bu yana da Android ve IOS marketlerde oyun olarak yer almaya başladı. Oyunun ana konusu ise terk edilmiş bir oyuncak fabrikasında geçiyor ve oyuncu hayatta kalmaya çalışırken fabrikada bekleyen intikamcı oyuncaklar bulunuyor.

Oyuncu, bu korkutucu oyuncaklara yakalanmamaya çalışıyor. Sevimli görünen mavi peluştan Huggy Wuggy, ilk önce çocuklara dev bir kaide üzerinde duran statik bir karakter olarak görünüyor.

Oyunun ilerleyen aşamalarında ise Huggy Wuggy kaideden kayboluyor ve hızlı bir şekilde 9 metrelik katil bir canavara dönüşüyor. Konuşmayan Huggy Wuggy, gülerek keskin dişleri ile kişileri korkutuyor. Eğer oyuncuyu yakalarsa, oyuncu ölüyor.

Uzmanlar, “Oyunda çok belirgin şekilde korku ve şiddet öğeleri var. Bu ve benzeri oyun ve oyuncakların kaygıyı tetiklemesi, günlük rutini; uyku, yeme, içme, tuvalet gibi düzenleri bozma ihtimali çok yüksek” uyarısı yapıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.