Tepki çeken görüntü! Lise öğrencisi Kur'an-ı Kerim'e tekme attı

Antalya’nın Serik ilçesinde bulunan bir lisede çekilen görüntüler büyük tepkiye neden oldu. Sınıfta bir öğrenci kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i havaya fırlattı, diğer öğrenci de tekme attı.

Tepki çeken görüntü! Lise öğrencisi Kur'an-ı Kerim'e tekme attı

Antalya’nın Serik ilçesindeki bir lisede öğrencilerin Kur'an-ı Kerim’e yaptığı saygısızlık büyük tepki çekti.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, bir öğrencinin havaya attığı Kuran-ı Kerim’i başka bir öğrencinin tekmelediği bir diğer öğrencinin de bu anları kayda aldığı görülüyor.

KURAN-I KERİM'LE EĞLENDİLER

Kuran-ı Kerim’in tavandan sekip yere düştüğünü gören öğrencilerin gülüştüğü duyuluyor. Görüntülerin sosyal medyaya yansımasıyla öğrencilerin yaptığı saygısızlık büyük tepki çekti.

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Antalya Valiliği, Kuran-ı Kerim’e tekme atan gençlerin yer aldığı ve sosyal medyada tepki toplayan paylaşım üzerine açıklama yaptı. 

Valilik tarafından yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Bazı basın/yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan “Serik’te Kuran-ı Kerim’e Tekme Atıldı” başlıklı haberler ve paylaşımlar üzerine açıklama yapılması gereği duyulmuştur. İlimiz Serik Atatürk Anadolu Lisesi’nde öğrencilerin Kuran-ı Kerim’e tekme atmaları sonucu başlatılan çok yönlü soruşturma neticesinde öğrencilerin kimlikleri tespit edilmiş, Cumhuriyet Savcılığınca işlemlere başlanmış ve adli süreç devam etmektedir. İdari olarak ise; öğrencilerle ilgili disiplin işlemleri başlatılmış, konuyla ilgili inceleme/soruşturma yapmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce Eğitim Müfettişi görevlendirilmiştir" 

MEB'DEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili MEB'den yapılan açıklamada "Bir lisemizde öğrencilerin sınıfta Kur’an-ı Kerim’e yönelik kabul edilemez davranışlarda bulunduğuna ilişkin sosyal medyaya yansıyan olayla ilgili öğrencilere disiplin işlemleri başlatılmıştır." ifadelerin yer aldı.

tepki-ceken-goruntu-lise-ogrencisi-kuran-i-kerime-tekme-atti.jpg

Bir dizi ziyaretler kapmasında Adıyaman'a giden Milli Eğitim Bakanı Özer, Antalya'daki lisede Kur'an-ı Kerim'e yönelik saygısızlığa ilişkin şunları söyledi:

"Geçen gün de Bursa'da dansöz oynatmayla ilgili bir ilköğretim okulunda durum yaşanmıştı. Bakanlık olarak bunları tolere edebilmemiz mümkün değil. Hele bir kutsal kitaba yapılan bu davranışı asla kabul etmemiz mümkün değil. Valiliğimiz gerekli incelemeleri başlattı. Biz de Milli Eğitim Bakanlığı olarak müfettişlerimizi görevlendirdik. Gerekli her türlü incelemeleri yapacağız. Cumhuriyet Başsavcılığı da gerekli soruşturmaları başlattı. Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak devletiyle milletiyle barışığız. Bu uğraşı verirken bu şekilde yaklaşımları kutsalımıza Kur'an-ı Kerim'imize, kutsal kitabımıza böyle bir yaklaşım kabul etmemiz mümkün değil. Gerekli hassasiyetle süreci takip edeceğiz, gerekli cezaları vereceğiz. Bizim eğitim sistemi çok büyük bir eğitim sistemi. 19 milyon öğrencinin olduğu, 1,2 milyon öğretmenin olduğu bir eğitim sistemi muhtemelen bundan sonraki vakaları nasıl önleyebiliriz, diye bakanlık olarak çalışacağız artık. Çok daha kapsamlı bir şekilde gençlerimizin özellikle sadece kutsal değil doğaya saygılı, çevreye saygılı, insana saygılı ve Türkiye'nin hedeflerinin bölgede iddia sahibi olmak, dünyada iddia sahibi olan bir ülke olmak yolunda ilerlerken buna uygun şekilde gençliği nasıl inşa edebiliriz, eksiklikler nelerdir, neleri yapmamız gerekir; inşallah bu ay içinde bir organizasyon yaparak bunu çok kapsamlı masaya yatıracağız."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.