TIR’ın freni boşaldı, ortalık savaş alanına döndü

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde, freni boşalan TIR, önüne kattığı 6 aracı biçti. Ortalığın adeta savaş alanına döndüğü kazada 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı, araçlarda büyük çapta hasar oluştu. Kaza anı kameraya yansıdı.

TIR’ın freni boşaldı, ortalık savaş alanına döndü

Demirören Haber Ajansı’nda (DHA) yer alan habere göre; Afyonkarahisar- Sandıklı kara yolunun Dinar girişi yakınlarında yaşanan kazada, sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 99 VL 938 yabancı plakalı ip makaraları yüklü TIR, freninin boşalması nedeniyle sürücüsünün kontrolünden çıktı.

6 ARACI ÖNÜNE KATTI

İlk önce ışıklı kavşakta bekleyen Çağlayan Gürsu'nun kullandığı 03 RG 161 plakalı otomobile çarpan TIR, karşı şeride geçti. Yol üzerinde bulunan plakası öğrenilemeyen traktör ile Mehmet Balon (37) yönetimindeki 03 FH 214 plakalı çekiciye çarpan TIR, ardından trafik ışıklarında bekleyen 03 F 1074 plakalı otomobil, 35 HE 3862 plakalı otomobil ve 34 EFG 698 plakalı hafif ticari araca çarptı. Hızla ilerlemeye devam eden TIR, metreler sonra durabildi. Bu sırada TIR'ın tekerlek bölümünde yangın çıktı.

tirin-freni-bosaldi-ortalik-savas-alanina-dondu.jpg

EKİPLER SEFERBER OLDU

Olay yerinin savaş alanına döndüğü kazayı görenlerin haber vermesi üzerine çok sayıda kurtarma ekibi bölgeye sevk edildi. TIR'ın tekerleğindeki yangına itfaiye ekipleri müdahale ederek, büyümesini önledi. Kaza nedeniyle TIR'da ve çarptığı araçlarda büyük çapta hasar meydana gelirken,  sürücülerden Mehmet Balon ve Mustafa Çakmak ile otomobilde bulunan Hatice Çakmak (38), Zeynep Çakmak (14) ve Bilal Çakmak (7) yaralandı.

Durumu ağır olan yaralılardan çekici sürücüsü Balon, kaldırıldığı Isparta'daki özel bir hastanede müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

tirin-freni-bosaldi-ortalik-savas-alanina-dondu-001.jpg

POLİS MERKEZİNE GÖTÜRÜLDÜ

Kazayı yara almadan atlatan TIR'ın sürücüsü ise ifadesi için polis merkezine götürüldü. Kazanın görgü tanıklarından Selim Akbaş, TIR'ın önüne kattığı araçlara çarparak geldiğini anlatırken, bu kavşakta daha önce de defalarca kaza yaşandığını belirterek, yetkililerden önlem alınmasını istedi.

tirin-freni-bosaldi-ortalik-savas-alanina-dondu-003.jpg

Diğer bir görgü tanığı Hilmi Çalışkan da, "Ben böyle bir kazayı ilk defa görüyorum. Dinar’da onlarca kaza oldu. Ama bu kaza o kadar feci bir kaza ki Allah’tan olacak ki okul servisi 2 dakika önce bu kavşaktan geçti. Bu kavşağa altgeçit veya battı - çıktı ne gerekiyorsa yapmaları lazım. Bu kazayı gözlerimle gördüğüm için çok etkilendim. Biz bunu defalarca gündeme getirdik. Lütfen yetkililer sesimizi duysun buraya ne gerekiyorsa yapsın." dedi.

tirin-freni-bosaldi-ortalik-savas-alanina-dondu-002.jpg

KAZA ANI KAMERADA

Kaza anı yakındaki bir güvenlik kamerasına anbean yansıdı. Görüntülerde; otomobile, çekici ve traktöre çarpan TIR'ın karşı şeride geçerek önüne gelen araçları biçtiği ve bir süre ilerledikten sonra durduğu anlar yer aldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.