TMO’nun günlük alım kapasitesi 160 bin tona ulaştı

Türkiye genelinde hububat hasadı devam ediyor. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin günlük alım kapasitesi 160 bin tona ulaştı. Ürününü ofise satan çiftçilere 30 gün içerisinde ödeme yapılacak.

TMO’nun günlük alım kapasitesi 160 bin tona ulaştı

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, buğday hasadında gecikme olmadığını ve yoğunlaşarak devam ettiğini söyledi. Bu sezon verim artışı olduğuna işaret eden Güldal, verim artışının rekolteye olumlu katkı sağlayacağını anlattı. 

Güldal, geçen yıl 510 noktada, bu yıl ise 576 noktada hububat alım faaliyeti yürütüldüğünü belirterek, TMO olarak gelen her ürünü alabileceklerine dikkati çekti.

tmonun-gunluk-alim-kapasitesi-160-bin-tona-ulasti.jpg

Üreticilerden randevu sistemini kullanarak ürünlerini getirmelerini beklediklerini dile getiren Güldal, "Ürün alımlarında yer sorunumuz yok. Geldiğimiz noktada günlük hububat alımında kapasitemiz 160 bin tona ulaştı. Bu ay İç Anadolu Bölgesi'nde de hasadın yoğunlaşmasıyla günlük hububat alım kapasitemizi 220 bin tona yükselteceğiz." dedi.

ÜRETİCİYE ÖDEMELER 30 GÜN İÇERİSİNDE YAPILACAK

Güldal, 2022'de sadece ürünlerini TMO'ya satan üreticilere prim desteğinin verildiğini belirterek, bu yıl Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olduğunu belgeleyen her üreticinin prim desteğinden yararlanabileceğini vurguladı.

Üreticilerin memnun olması için aktif bir politika izlediklerinin altın çizen Güldal, ürünlerini TMO'ya teslim eden üreticilere 30 gün içerisinde ödeme yapılacağını sözlerine ekledi.

tmonun-gunluk-alim-kapasitesi-160-bin-tona-ulasti-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.