TOKİ konutlarında ilk ödeme ne zaman? Konutlar ne zaman teslim edilecek?

Bir günde 705 bin kişinin başvurduğu TOKİ sosyal konutlarının teslim tarihi belli oldu. Bakan Murat Kurum canlı yayında konutların anahtarlarının 2 yıl içerisinde sahiplerine verileceğini söyledi. Kurum, ”İlk ödeme 2023 Mart’tan sonra.” dedi.

TOKİ konutlarında ilk ödeme ne zaman? Konutlar ne zaman teslim edilecek?

Yüzyılın konut projesinin detaylarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmasının ardından bugün ilk başvurular başladı.

e-Devlet ve bankalar aracılığıyla alınan başvurulara kısa süre içerisinde yüz binlerce kişi başvurdu. Son rakamlara göre 705 bin kişi, konut projesi için işlemlerini tamamladı. Başvuruların yanı sıra teslim tarihleriyle ilgili detaylar da merak ediliyordu.

CANLI YAYINDA AÇIKLADI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, katıldığı canlı yayında anahtar teslim tarihleriyle ilgili konuştu. Kurum, "Başvuruların akabinde kura süreci başlayacak. 10 Ekim'de ihalelerimizi yapmaya başlayacağız. 2 yıl içerisinde de vatandaşlarımıza teslim etmeyi planlıyoruz. Bu projenin ilk etabının maliyeti 422 milyar lira. Maliyetten yüzde 40 indirim yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

"BÜYÜK BİR İLGİ VAR"

Bakan Kurum'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Son durum programa çıkmadan önce 705 bin rakamına ulaştık. Sürekli artıyor. Yine burada TC No'ları sonu 0 ile olanlar başvuruyor şu an. Büyük bir ilgi var. Dün Cumhurbaşkanımız yüzyılın konut kampanyasını tüm Türkiye ile paylaştı. 609 ilçede 81 ilde yapılacak. Tüm Türkiye'den bize teşekkür yağdı.

"BAŞVURULAR 31 EKİM'DE SONA ERECEK"

2023-2028 yıllarını içeren hem sosyal devletin vatandaşa yapacakları hem istihdam adına 5 yıllık süreçte ortaya konmuş hedef. İlk etabı dün lansmanını gerçekleştirdiğimiz süreçte 250 bin sosyal konut yapacağız. 100 bin arsayı vatandaşlarımıza sunuyoruz, yine bu kapsamda 10 bin adet iş yerini sunmuş oluyoruz.

Konut arsası ile iş yeri başvurusu henüz başlamadı. 10 Ekim ile 7 Kasım arasında başlayacak. 705 bin rakamı 250 bin sosyal konuta yapılan başvuru. 31 Ekim'de sosyal konutla ilgili başvurular sona erecek.

toki-konutlarinda-ilk-odeme-ne-zaman-konutlar-ne-zaman-teslim-edilecek-murat-kurum.webp

İLK ÖDEME NE ZAMAN YAPILACAK?

Vatandaşlarımız ilk ödemeyi 2023 Mart’tan sonra yapacak. Peşinat ödemeleriyle ilgili olarak da kamu bankalarımız uygun koşullarda tüketicisi kredisi kolaylığı sağlayacak.”

TOKİ SON DAKİKA HABERLERİ ANINDA CEBİNİZDE!

TOKİ ilk evim, ilk işyerim başvuruları, kura çekilişi, isim listeleri ve diğer tüm güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayıp Haber Dairesi WhatsApp grubuna katılabilirsiniz:

TIKLA, GRUBA KATIL  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.