TOKİ taksit ödemeleri ne zaman başlayacak? TOKİ peşinatı ne zaman ödenecek?

TOKİ’nin 2022 sosyal konut başvuruları sürüyor. Başvuru öncesi merak edilenlerden biri de TOKİ taksit ödemeleri ne zaman başlayacak, peşinat ne zaman ödenecek? TOKİ, beklenen açıklamayı yaptı. (2022 TOKİ Başvurusu)

TOKİ taksit ödemeleri ne zaman başlayacak? TOKİ peşinatı ne zaman ödenecek?

TOKİ taksit ödemeleri ne zaman başlayacak? TOKİ peşinatı ne zaman ödenecek? Sosyal konut başvurularının başlamasıyla birlikte en çok sorulan soruların başında bunlar geliyor.

Dar gelirli aileleri ev sahibi yapmayı amaçlayan projede peşinat, taksit tutarı ve ödeme planı da gündemde. Peki, TOKİ taksit ödemeleri ne zaman başlar? TOKİ peşinat ödemeleri hangi tarihte başlayacak?

TOKİ, başvuru şartları bölümünde bu konuya açıklık getirdi.

TOKİ TAKSİT ÖDEME TARİHİ

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 250 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa ettirilecek konutlar için; Ziraat Bankası ve Halk Bankasının proje ilinde bulunan yetkili Şubeleri ve e-Devlet aracılığı ile yapılacak başvurular 14 Eylül 2022 – 31 Ekim 2022 tarihleri arasında kabul edilecek.

e-Devlet Başvuruları 28 Ekim 2022 tarihinde sona erecek.

Konut tipi (2+1 ve 3+1) ayrımı olmadan, proje bazında başvuru yapılacak. (Hak sahiplerinin konut tipleri ihale yapıldıktan sonra gerçekleştirilecek olan "Konut Belirleme Kurası" ile belirlenecek.)

Başvuru Bedeli 500 TL alınacak.

Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra şerefiyeli satış fiyatları belirlenecek olup, başvuru sahipleri arasında  "Hak Sahibi Belirleme" kurası çekilecek.

Satışa sunulan konutlar için kura çekilişi yapılması halinde kura yeri ve saati İdarenin web sayfasında duyurulacaktır.

Konutların,  adet, brüt m²,  net m² ve fiyat bilgileri projenin ihalesi yapıldıktan sonra kesinlik kazanacak.

Projeye yeterli talebin oluşmaması veya mücbir sebepler nedeniyle projenin gerçekleştirilememesi halinde başvuru sahiplerine bilgi verilecek.

Hak sahiplerine konutlar;

%10 peşinat ve 240 ay vade ile satılacak.

Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı dikkate alınarak İdarece tespit edilen oranda artırılacak. İlk dönemsel artış sözleşme tarihine göre İdarece belirlenecek.

Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacak.

2021/03/29/toki-konya-ardiclida-170-konut-satisi-icin-basvurular-bugun-basladi-basvurular-nereye-ve-nasil-yapilacak-005.jpeg

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.