TOKİ'den “Türklere çıkmayan evler Suriyelilere çıktı” haberine açıklama

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), “TOKİ'den Suriyelilere ev. Türklere çıkmayan evler Suriyelilere çıktı” başlıklı habere ilişkin açıklama yapıldı.

TOKİ'den “Türklere çıkmayan evler Suriyelilere çıktı” haberine açıklama

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Yeniçağ Gazetesinde yayınlanan, “TOKİ'den Suriyelilere ev. Türklere çıkmayan evler Suriyelilere çıktı” başlıklı habere ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından gerçekleştirilen 250.000 Sosyal Konut Projesi kapsamında Hatay Merkezde inşa edilecek 1.100 konut İçin 14.09.2022-31.10.2022 tarihleri arasında 26.275 başvuru alınmış olup hak sahibi belirleme kurası henüz çekilmemiştir.

Daha kurası çekilmemiş projede, haberin başlığı ile içeriği çelişen asılsız bu haberin yayınlanmasının maksadı İdaremizi karalamak ve kamuoyundaki olumlu algısını zedelemeye çalışmaktır.

TOKİ tarafından alt gelir ve orta gelir gruplarına yönelik projelerden satın ve devir almak isteyenlerde T.C. vatandaşı olma şartı ile diğer şartları (kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dâhilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, TOKİ'den konut satın almamış olması, ikametgah, gelir, yaş vs.) yerine getiren konut alıcılarına satış yapılmakta olup başvuruda bu kriterleri karşılamayan kişilerin başvuruları iptal edilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan kişilere İdaremiz projelerinden konut satışı yapılmamaktadır.

Hatay Merkez 1.100 Konut Projesi için "Hak Sahibi Belirleme Kura” çekiminin 02 Ocak 2023 tarihinde yapılması planlanmaktadır.

Yukarıda da açıklamalardan da anlaşılacağı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan kişilere İdaremiz projelerinden konut satışı yapılmamaktadır. Sorumlu yayıncılık ilkeleri göz ardı edilerek, hiçbir araştırma yapılmadan ve İdaremizden bilgi almaya gerek duyulmadan yapılan haber, TOKİ'nin kamuoyundaki olumlu algısını zedelemeyi amaçlayan, gerçeklerle uyuşmayan bilgilere dayalı, art niyetli girişimdir. Kamuoyunun, bu tür asılsız haberler itibar etmemeleri, önemle duyurulur."

tokiden-turklere-cikmayan-evler-suriyelilere-cikti-haberine-aciklama.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.