Turistik bölgelere mobil mescit kurulacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, 81 il müftülüğüne gönderdiği talimatla tarihi ve turistik bölgelerde 'mobil mescit' kurulmasını istedi.

Turistik bölgelere mobil mescit kurulacak

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 81 il müftülüğüne yeni bir genelge gönderdi.

Genelgede, "Merkezî ezan ve vaaz sistemlerinin kontrol ve bakımlarının yapılması, cami ve minare hoparlörlerinin doğrudan binalara yöneltilmemesine özen gösterilmesi gerektiği" belirtildi.

TURİSTİK BÖLGELERE MOBİL MESCİT

Genelgede turistik bölgeler için özel önlem alınabileceğine işaret edildi. Tarihî ve turistik bölgeler ile yaz aylarında nüfusu artan ve ezan sesi ulaşmayan bölgelerdeki vatandaşların da ezandan istifade edebilmeleri amacıyla gerekli teknik altyapının oluşturulması ve bu bölgelerde cuma namazı kılınabilmesi için imkanlar ölçüsünde mobil mescit temini konusunda gerekli düzenlemelerin yapılması istendi.

DİYANET STANTLARI KURULSUN

Genelgede ayrıca, "Başta yolcu terminalleri olmak üzere yerli/yabancı turistlerin uğrak yerleri, turistik mekânlar ve insanların gezi düzenledikleri yerlere Türkçe ve diğer dillerde İslam'ı tanıtıcı kitap ve broşürlerin dağıtımı yapılmak üzere Diyanet stantları kurulması; temsil gücü yüksek personelin bu stantlarda nöbetleşe görevlendirilmesi." talimatı verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.