Üs bölgesinde şehit olan askerimizin naaşını almak için vatandaşlar seferber oldu

Hakkari Yüksekova 1'inci Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'na bağlı Şehit Bebek Mustafa Bedirhan Üs Bölgesi'nde görev yapan Jandarma Uzman Çavuş Ayberk Soyutemiz (23) el bombasının kazara patlaması sonucu şehit oldu.

Üs bölgesinde şehit olan askerimizin naaşını almak için vatandaşlar seferber oldu

Jandarma Uzman Çavuş Ayberk Soyutemiz, dün Yüksekova ilçe merkezine 30 kilometre, Kadıköy köyüne ise yaklaşık 6 kilometre mesafede bulunan Şehit Bebek Mustafa Bedirhan Üs Bölgesi'nde kazayla el bombasının patlaması sonucu etmesi sonucu şehit oldu.

Şehidimizin naaşı bölgede etkili olan tipi nedeniyle alınamadı. Yer yer 1 metreyi aşan kar ve kötü hava şartları nedeniyle helikopter bölgeye gidemeyince devreye yakında bulunan Kadıköy köyünde yaşayan güvenlik korucuları ile vatandaşlar girdi.

Köyden yürüyerek üs bölgesine giden köylüler, bu anları ise cep telefonuyla kaydetti. Kendisi de cenaze için köye giden Hakkari Valisi İdris Akbıyık da çekilen bu görüntüleri sosyal medya hesabında paylaştı.

Vali Akbıyık, paylaşımında "Şehit Bebek Mustafa Bedirhan Üs Bölgesi'nde şehit olan J.Uzm.Çvş Ayberk Soyutemiz‘in cenazesini almak üzere kötü hava şartlarına rağmen seferber olan, çalışmalara katılan kahraman Kadıköy halkına teşekkür ederim" diye yazdı. 

ŞEHİDİMİZ İÇİN HAKKARİ'DE TÖREN

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Şehit Bebek Mustafa Bedirhan Üs Bölgesi'nde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ayberk Soyutemiz için tören gerçekleştirildi.

Fatih Kışlası'ndaki törende şehidimizin Türk bayrağına sarılı tabutu alana getirilerek saygı duruşunda bulunuldu.

hakkaride-sehit-olan-asker-icin-toren-duzenlendi-3.jpg

Ardından şehidin öz geçmişi okundu, dua edildi.

hakkaride-sehit-olan-asker-icin-toren-duzenlendi-2.jpg

Tören mangası tarafından omuzda taşınarak helikoptere konulan şehit Soyutemiz'in naaşı, memleketi Kırşehir'e uğurlanmak üzere Van'a gönderildi.

hakkaride-sehit-olan-asker-icin-toren-duzenlendi.jpg

Törene Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, vali yardımcıları, Adalet Komisyonu Başkanı Cenk Özbaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, asker ve polisler katıldı.

hakkaride-sehit-olan-asker-icin-toren-duzenlendi-1.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.