Usulsüz reçete ile 12 buçuk milyon lira vurgun! Zanlılar arasında doktorlar da var

Adana ile 11 şehirde düzenlenen nitelikli dolandırıcılık ve rüşvet operasyonunda, aralarında doktorların da bulunduğu 41 kişi gözaltına alındı. Usulsüz reçete düzenlendiği iddiasıyla başlatılan soruşturmada belirlenen vurgun miktarı 12 buçuk milyon lira.

Usulsüz reçete ile 12 buçuk milyon lira vurgun! Zanlılar arasında doktorlar da var

11 farklı şehirde, usulsüz reçete düzenleyip kanser hastası ve organ nakli olan hastaların kullandığı ilaçları başka ülkelere satmaya çalışarak devleti 12 buçuk milyon lira zarar uğrattığı öne sürülen, aralarında İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli bir müdür yardımcısı, doktorlar, eczane ve ilaç firması çalışanlarının da bulunduğu 41 kişi gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Suriye uyruklu kişiler adına muayene edilmeden reçeteler düzenlendiği, hastanelerde hastalar için kullanılması gereken kanser ve organ nakli ilaçlarının kullanılmış gibi gösterilip Azerbaycan, Suriye, İran ve Irak'a gönderildiği, yeşil reçeteye tabi uyuşturucu içerikli ilaçların reçetesiz satılarak uyuşturucu ticareti yapıldığı yönündeki iddialar üzerine çalışma başlattı.

usulsuz-recete-ile-12-bucuk-milyon-lira-vurgun-zanlilar-arasinda-doktorlar-da-var.jpg

11 ŞEHİRDE OPERASYON

Soruşturma kapsamında ekipler, Adana merkezli İstanbul, Bursa, Ankara, Kayseri, Antalya, Osmaniye, Gaziantep, Diyarbakır, Şırnak ve Van'da aralarında Adana Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Y.C, 4 doktor, 9 eczacı, 2 biyolog, 13 eczane ile ilaç firması çalışanlarının da bulunduğu 46 şüphelinin adreslerine operasyon düzenledi.

Baskın yapılan adreslerde Y.C'nin de arasında bulunduğu 41 şüpheli "nitelikli dolandırıcılık", "rüşvet" "resmi belgede sahtecilik" ve "kamunun zarara uğratılması" suçlamasıyla gözaltına alındı.

usulsuz-recete-ile-12-bucuk-milyon-lira-vurgun-zanlilar-arasinda-doktorlar-da-var-001.jpg

12 BUÇUK MİLYON LİRA VURGUN

Şüphelilerin adreslerinde, ruhsatsız tabanca, 3 av tüfeği, kurusıkı tabanca, 223 mermi, 36 bin 240 dolar, 230 avro, 17 bin 950 lira, çok sayıda ilaç, Suriye uyruklu kişilere ait kimlik fotokopileri ile dijital materyaller ele geçirildi.

Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, daha sonra emniyete götürüldü. Şüphelilerin 12 milyon 523 bin 111 lira haksız kazanç temin ettikleri ileri sürüldü.

5 KİŞİ ARANIYOR

5 kişinin yakalanması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

usulsuz-recete-ile-12-bucuk-milyon-lira-vurgun-zanlilar-arasinda-doktorlar-da-var-002.jpg

usulsuz-recete-ile-12-bucuk-milyon-lira-vurgun-zanlilar-arasinda-doktorlar-da-var-003.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.