Uyarı üstüne uyarı yapılmıştı! Biri geç kaldı, biri belgeyi arabada unuttu

YKS’de yine aynı manzara yaşandı, her yıl olduğu gibi bu yıl da geç kalanlar oldu. Sınavı 5 dakika ile kaçıran Talha Köse, "Şu an 5 dakika için bir senem heba oldu" dedi. Ankara'da bir genç ise, sınav giriş belgesini aracında unutunca içeri giremedi.

Uyarı üstüne uyarı yapılmıştı! Biri geç kaldı, biri belgeyi arabada unuttu

Türkiye'de yaklaşık 3,5 milyon öğrencinin girdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumuna geç kalan öğrenciler, bu yılki haklarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı.

SAAT 10.00'DA KAPILAR KAPANDI

İstanbul'da sınav merkezlerinden biri de Beyoğlu''nda bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi'ydi. Fakültenin önü sabahın ilk saatlerinden itibaren öğrenci ve yakınlarıyla doldu. Girişte görevliler tarafından evrakları kontrol edilen öğrenciler, üst aramasının ardından sınava girecekleri salonlara yönlendirildi. Okul kapısının kapatılmasına bir dakika kala koşarak sınava gelen öğrenciler vatandaşlara tarafından alkışlanarak içeri girdi. Saat 10.00'da okul kapısı kapatıldı.

"BEŞ DAKİKA İÇİN BİR SENEM HEBA OLDU"

Kapının kapatılmasından beş dakika sonra sınava girmek için gelen öğrenci kapıda kaldı. Yetkililer tarafından sınava giremeyeceğini öğrenen öğrenci bir süre bekledikten sonra okul önünden ayrıldı. Sınava geç kalan Talha Köse, "Trafik nedeniyle beş dakika geç kaldım. Ailem inşallah güzel karşılar. Şu an 5 dakika için bir senem heba oldu. Olmadı. Artık seneye kaldı. Şu anda hiç iyi değilim" dedi.

 

 

GİRİŞ BELGESİNİ ARAÇTA UNUTUNCA GEÇ KALDI

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nde sınava geç kalan ise Alper Şanözer oldu. Okulun önündeki veliler tarafından kolyeyle ve cüzdanla sınava giremeyeceğinin belirtilmesi üzerine aracına geri döndüğünü söyleyen Şanözer, "Arabadan çıkıyordum. Zincir vardı, cüzdanımı koydum öyle gittim. Sonra dediler çantayı almıyorlar. Döndüm çantamı koydum. Sonra koştum geldim, bu sefer belgem yok yanımda. Gittim hukuk fakültesinden arabaya koştum, belgeyi aldım geldim. Geldiğimde kapı kapanmıştı, şanssız oldu" diye konuştu.

uyari-ustune-uyari-yapilmisti-biri-gec-kaldi-biri-belgeyi-arabada-unuttu.jpg

OKULLARI KARIŞTIRINCA YKS’YE GİREMEDİ

Adana’nın Seyhan ilçesindeki İsmet İnönü İlkokulu’na gelen bir öğrenci ise, yanlış okula geldiğini fark etti. Sınava gireceği okulun Yüreğir ilçesinde olduğunu öğrenen genç, duruma tepki gösterdi. Kendisini teselli etmek isteyenlere, “Haritada okulun konumu burası gösteriyordu. Evimin çok uzağında okula verdiler. Kabasakal’da oturuyorum. Yüreğir’deki okula vermişler. Böyle sistem olmaz olsun” diyerek sınav giriş kağıdını yırtıp oradan uzaklaştı.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.