Altın 6169.955
BIST 11336.18
Dolar 42.8411
Euro 50.3849
Sterlin 57.7109

Uygulama şoförüne saldırı! 3 taksiciye hapis

Ankara’da yolcu taşıma uygulaması şoförü olan Alper Özcan’ı darbettikleri iddiasıyla yargılanan taksicilerden 3’ü, 3 yıl 4 ay ile 12,5 yıl arasında hapis cezasına çarptırıldı. Bir sanığın ise beraatine karar verildi.

Uygulama şoförüne saldırı! 3 taksiciye hapis

Ankara’da uygulama üzerinden çağırdıkları araç sürücüsü Alper Özcan’ı darbettikleri iddiasıyla yargılanan 4 taksi şoförü hakkında karar çıktı. Ankara 36'ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Abdurrahman A., Umut Can K. ve Ömer Berkan A. ile taraf avukatları katıldı. Diğer tutuksuz sanık Murat Akbaş ise duruşmada hazır bulunmadı.

Demirören Haber Ajansı’nda (DHA) yer alan haberdeki iddiaya göre, Ankara'da 29 Ocak'ta yolcu taşıma uygulaması üzerinden çalışan Alper Özcan'ın otomobiline müşteri gibi binen taksi şoförleri Abdurrahman A. ile Murat A., Dikmen'de gitmek istedikleri adresi söyledi. Abdurrahman A. ve Murat A., Kızılay'a geldiklerinde sürücünün aracı durdurmasını talep etti. Güvenpark civarında aracı durduran 2 kişi, taksi şoförü olduklarını söyleyip, Özcan'ı zorla araçtan indirmeye çalıştı. Özcan'a hakaret edip, darbeden şüpheliler aynı zamanda eylemlerini videoya aldı. Bu sırada parkın çevresinde bulunan diğer taksi şoförleri Umut Can K. ve Ömer Berkan A. da Özcan'ı tehdit ederek zorla araçtan indirmeye çalıştı. Alper Özcan'ın şikâyeti sonrası gözaltına alınan şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede sanıklar için; ‘gece vakti yağmaya teşebbüs’, ‘birden fazla kişiyle tehdit’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘kasten yaralama’ suçlarından 22 yıla kadar hapis cezası talep edildi. 28 Nisan’daki ilk duruşmada sanıklardan Umut Can K. ile Ömer Berkan A., 8 Temmuz’daki ikinci duruşmada ise tutuklu sanıklar Abdurrahman A. ve Murat A. adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla tahliye edildi.

ANAHTARI ALMAYA ÇALIŞMADIĞINI SÖYLEYEREK KENDİNİ SAVUNDU

Ankara 36'ncı Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen karar duruşmasına; Umut Can K., Ömer Berkan A. ile Abdurrahman A. ve avukatlar katıldı. Abdurrahman A. savunmasında, "Arabanın anahtarını almaya çalışmadım. Bize vurmasın diye elinden tutmaya çalıştım. Biz de taksiciyiz yağma söz konusu olamaz. Beraatimi talep ediyorum." ifadelerini kullandı. Umut Can K. ve Ömer Berkan A. da beraatlerini istedi.

uygulama-soforune-saldiri-3-taksiciye-hapis

Mahkeme, Abdurrahman A.’yı nitelikli yağmaya teşebbüs, hürriyetten yoksun kılma ve tehdit suçlarından toplam 12,5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ömer Berkan A. nitelikli yağmadan beraat ederken, diğer suçlardan 3 yıl 4 ay hapis aldı; tehdit suçunda ise hükmün açıklanması geri bırakıldı. Murat A. 10 yıl 10 ay hapis cezasına mâhkum edildi. Umut Can K. ise tüm suçlardan beraat etti.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.