Altın 5743.85
BIST 11007.37
Dolar 42.5228
Euro 49.5529
Sterlin 56.732

Van’dan Konya’ya uçak ambulansla umut yolculuğu

Van’da tedavi gören 3 aylık bebek, kalp rahatsızlığı nedeniyle Sağlık Bakanlığı’na ait uçak ambulansla Konya Şehir Hastanesi’ne nakledildi. Aynı sevk kapsamında bir diğer bebek de İstanbul’a gönderildi.

Van’dan Konya’ya uçak ambulansla umut yolculuğu

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören iki bebek, ileri tetkik ve tedavileri için uçak ambulansla farklı illerdeki hastanelere sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, 3 aylık E.N.İ. isimli bebek, “aort koarktasyonu” tanısı konulmasının ardından Konya Şehir Hastanesi’ne nakledildi. 2 aylık R.Y. isimli bebek ise “pulmoner darlık ve pulmoner hipertansiyon” tanılarıyla İstanbul Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildi.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi (SAKOM) tarafından organize edilen sevk işlemleri kapsamında iki bebek için uçak ambulans görevlendirildi.

Kalp rahatsızlığı nedeniyle Konya’ya getirilen 3 aylık bebeğin, Şehir Hastanesi’nde uzman hekimler tarafından tedavi altına alındığı öğrenildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.