Yabancılar için sahte belge düzenleyen şebeke çökertildi

İstanbul'da, yabancılara sahte belge düzenleyerek Türkiye'den sınır dışı edilmelerini engelleyen, aralarında kamu görevlilerinin de olduğu 25 şüpheli yakalandı.

Yabancılar için sahte belge düzenleyen şebeke çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığını önlemek için Türkiye'nin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdükleri operasyonların aralıksız devam edeceğini, Türkiye'yi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan göçmen kaçakçılarına asla fırsat vermeyeceklerini vurguladı.

Yerlikaya, İstanbul Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğüne, İl Göç İdaresinin yaptığı bildirim sonucu yapılan incelemelerde, yabancıların, insani veya kısa dönem ikamet belgesi başvurularında ibraz ettikleri kira kontratları, doktor raporları, faturalar ve diğer muhtelif evrakların usulsüz veya sahte olarak düzenlendiğinin tespit edildiğini bildirdi.

yabancilar-icin-sahte-belge-duzenleyen-sebeke-cokertildi.jpg

ŞÜPHELİLER ARASINDA KAMU GÖREVLİLERİ DE VAR

Bunun üzerine, "rüşvet, resmi belgede sahtecilik ve göçmen kaçakçılığı" suçlarına ilişkin soruşturma başlatıldığını aktaran Bakan Yerlikaya, bu kapsamda, aralarında kamu personelleri, danışmanlık şirketi sahipleri, postacı, doktor gibi çeşitli meslek gruplarına sahip insanların bulunduğu şüphelilerin, örgütsel faaliyet kapsamındaki hiyerarşik ağ içerisinde, sahte belge düzenleyerek yüksek haksız kazanç sağladıklarının belirlendiğini kaydetti.

25 şüphelinin, "KALKAN-14" operasyonlarında yakalandığını belirten Bakan Yerlikaya, yakalananlar arasında, 1 doktor, 3 noter görevlisi, 5 danışmanlık şirketi sahibi ve 1 posta görevlisi bulunduğunu aktardı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.