Yedek Parça Sahteciliğine Karşı Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

İnternet ile birlikte otomobil yedek parçalarını online satın almak kolaylaştı ve Covid-19 pandemisiyle yedek parça ürünlerine online talep arttı.

Yedek Parça Sahteciliğine Karşı Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

İnternet ile birlikte otomobil yedek parçalarını online satın almak kolaylaştı ve Covid-19 pandemisiyle yedek parça ürünlerine online talep arttı. Yedek parçaları online satın alma artarken online yedek parça pazar yerleri bu talebi karşılamaya çalışmaktadır.

Online yedek parça ile birlikte Türkiye’nin herhangi bir yerinden insanlar aracına en uygun yedek parçayı ucuza ve kolayca temin edilebilir duruma geldiler.

Oto yedek parça pazar yerleri, kullanıcılara otomobil yedek parçalarını uygun bir fiyatla satın almanın kolay bir yolunu sunduğu gibi muadil, yan sanayi ve orijinal yedek parça seçenekleriyle birlikte kullanıcıya yedek parça çeşitliliği sunmaktadır.

Yedek Parça Sahteciliği

Fakat online yedek parça talebi sürerken bir yandan da yedek parça dolandırıcıları artmaya başladı. Yedek parça dolandırıcılığının artmasının en büyük sebepleri ise oto yedek parça ürünlerine gelen zamlardan dolayı kullanıcıların güvenilir olmayan yerlerden orijinal oto yedek parça almaya çalışmalarıdır.

Ayrıca bu iş zaten uzun süredir yapıldığından dolayı yedek parçalarına gelen zamlarla birlikte bu sahtecilik artmış durumdadır. Sahte oto yedek parça ürünleri hiçbir teste tabi tutulmadan veya kontrol yapılmadan el altından piyasaya sürüldüğü görülmektedir.

2012 yılında kurulan ve Türkiye’nin en fazla bilinen oto yedek parça pazar yeri firması Aloparca.com kurucusu Ebru Özülkü ise kullanıcıların yedek parça sahteciliğinde dikkat edilmesi gerekenler için şunları söyledi: ”Sahte bir oto yedek parçasını orijinalinden ayırmak genellikle zordur bu sebeple orijinal yedek parçalar çoğunlukla taklit edilebilir.

Sahte yedek parçaların güvenlik açısından yetersiz oluşu ve kalitesiz malzemelerden yapıldığı göz önüne alırsak olası kazalara davetiye çıkarması bir tesadüf değildir. Örneğin, sahte bir fren diski orjinaline oranla daha uzun bir fren mesafesi belirleyebilir.

Bir yedek parçanın sahte ve dolayısıyla kalitesiz olması diğer araç bileşenlerine zarar verebilir. Satın aldığınız sahte bir yağ filtresi, motor yağlama sisteminde sorunlara yol açar, hatta motor arızasına neden olabilir.

Ürünlerin orjinalliğinden emin olmak için;otomobil yedek parçalarını satışına almış,resmi ve aynı zamanda profesyonel sertifikalı kaynaklardan satın almanız sizin ve aracınızın güvenliği için esastır.

Güven vermeyen ürünlere ve piyasa ortalamasının çok daha altındaki fiyatlara güvenmeyin. Emsaline oranla daha düşük maliyetle satışa sunulduğunun reklamı yapılan bir ürün size akabinde daha büyük maliyetlere yol açabilir. “

Bu yüzden yedek parça alışverişi yaparken çok dikkat edilmeli ve satın alınan oto yedek parça pazar yerlerinin güvenilir olmasına önem vermelisiniz.

Kaynak: Haber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.