Zincirleme kaza sonrası 'zıkkımın kökü' tartışması

Antalya'da zincirleme kazada 7 kişi yaralandı. Kazadan sonra bir kadın, kendilerine çarptığını iddia ettiği araçtaki erkeğe "Kesin içki içmişsinizdir. Zıkkımın kökünü içesiniz” deyince tartışma çıktı. 'Zıkkımın kökü' ne anlama gelir?

Zincirleme kaza sonrası 'zıkkımın kökü' tartışması

Kaza, dün saat 23.30 sıralarında Muratpaşa ilçesi Deniz Mahallesi Konyaaltı Caddesi’nde meydana geldi.

Konyaaltı Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı yönüne giden Ersin Çataldaş yönetimindeki 07 ABB 274 plakalı otomobil ile aynı yöne giden Sezai Demirel yönetimindeki 07 ASG 265 plakalı otomobil çarpıştı.

zincirleme-kaza-sonrasi-zikkimin-koku-tartismasi-1.jpg

Çataldaş'ın kullandığı otomobil, savrulup sinyalizasyon direğine çarptıktan sonra karşı şeride geçerek Leyla Öztunç yönetimindeki 77 DY 542 plakalı otomobile çarparak takla attı.

zincirleme-kaza-sonrasi-zikkimin-koku-tartismasi-2.jpg

İhbar üzerine kaza yerine polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kazaya karışan sürücüler ve yolcular kendi imkanlarıyla araçlardan çıktı. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan 7 kişiye ayakta müdahale edildi. Kaza sonrası önlem alan polis, trafik akışını kontrollü olarak sağladı.

zincirleme-kaza-sonrasi-zikkimin-koku-tartismasi-3.jpg

BEDDUA ETTİ, SONRASINDA TARTIŞTILAR

Polis kaza yerinde çalışmalarını sürdürürken, kazazedelerden bir kadın ile erkek arasında kısa süreli beddua tartışması yaşandı.

zincirleme-kaza-sonrasi-zikkimin-koku-tartismasi-5.jpg

Kadın kendilerine çarptığını iddia ettiği otomobildeki erkeğe yönelik, "Kesin içki içmişsinizdir. Zıkkımın kökünü içesiniz. Allah cezanızı versin. Benim ailem gidecekti" dedi. O da 'Bilerek mi yaptık. Otomobil bizi sıkıştırdı' cevabını verdikten sonra kadınının olduğu alandan uzaklaştı.

Bir süre sonra bilgileri almak için ekip aracının yanına gelen sürücüler ve yanındakiler, burada da tartıştı. Kadının kendilerine beddua ettiğini söyleyen sürücü ile beraberindekiler polis ekipleri tarafları sakin olmaları konusunda uyarıldı. Tartışma devam edince bir trafik polisi 'yeter, birbirinizle muhatap olmayın' diyerek bağırdı. Bunun üzerine taraflar ayrılarak farklı noktalarda bekledi.

İşlemlerin ardından kaza yapan otomobillerin çekiciyle yoldan kaldırılmasının ardından trafik akışı normale döndü.

zincirleme-kaza-sonrasi-zikkimin-koku-tartismasi-6.jpg

ZIKKIM NEDİR? ZIKKIMIN KÖKÜ NEDİR? ZIKKIMIN TDK ANLAMI NEDİR?

Zıkkım kelimesi Türkçe'de çok sık kullanılan bir kelimedir. Zıkkım kelimesinin kullanıldığı birçok durum bulunmaktadır ve uzun zamandır dilimizde bulunan bir kelimedir. Zıkkım ne demek? Zıkkım kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir? Zıkkım kelimesi dilimize hangi dilden geçmiştir? Zıkkım kelimesinin kaç anlamı vardır? Zıkkımın kökü ne anlama gelmektedir?

Zıkkım kelimesinin kökü hangi dildir?

Türkçe'nin içerisinde özellikle Arapça ve Farsça'dan geçen birçok kelime bulunmaktadır. Zıkkım kelimesi de bunlardan biridir. Zıkkım kelimesi Türkçe'ye Arapça'dan geçmiştir. Zıkkım kelimesinin kökeni Arapça'dır.

ZIKKIM KELİMESİNİN TÜRK DİL KURUMU (TDK) SÖZLÜĞÜNE GÖRE ANLAMI

Zıkkım kelimesinin TDK Sözlüğüne göre üç anlamı vardır. Zehir, ağı zıkkım kelimesinin ilk anlamıdır. Diğeri ise içki ve sigara gibi zararlı alışkanlıklar için kullanılan bir sözdür. Son anlamı ise sıkıntı veren kimse veya şeydir.

ZIKKIMIN KÖKÜ YA DA ZIKKIMIN PEKİ NE ANLAMA GELİR?

Zıkkım kelimesi birden çok farklı şekillerde kullanılabilir. Bunlardan biri ise zıkkımın köküdür ve deyim olarak da bu söz kullanılmaktadır. Zıkkımın kökü sözü kızgınlık anında kullanılan bir sözdür. Zıkkımın kökünü (veya dibini veya pekini) ye! Şeklinde kullanılan bir sözdür.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.