Antalya'da Gezilecek Yerler ve Uçak Bileti Fırsatları

Havaların ısınmasıyla beraber tatil beldelerine olan rağbet de arttı. Ülkemizde deniz turizminin popüler olduğu adreslerden biri olan Antalya, bu yıl da yerli ve yabancı bir çok turistin vazgeçilmez rotaları arasında yer alıyor.

Antalya'da Gezilecek Yerler ve Uçak Bileti Fırsatları

Havaların ısınmasıyla beraber tatil beldelerine olan rağbet de arttı. Ülkemizde deniz turizminin popüler olduğu adreslerden biri olan Antalya, bu yıl da yerli ve yabancı bir çok turistin vazgeçilmez rotaları arasında yer alıyor. İş stresinden ve rutin meşgalelerden uzaklaşmak isteyen gezginleri harika bir Antalya seyahati bekliyor. Antalya uçak bileti fırsatlarıyla sen de tatilin keyfini çıkarmaya hazır ol! Ülkemizin metropol şehirlerinden biri olan İstanbul’dan Antalya’ya seyahat etmek isteyen gezi tutkunları da İstanbul Antalya uçak bileti kampanyalarından faydalanarak, sakin ve keyifli bir tatil planlayabilirler. Peki, İstanbul’dan Antalya’ya nasıl gidilir? Antalya uçak bileti fiyatları nedir? Antalya’da mutlaka gezilmesi gereken rotalar nerelerdir? Antalya’nın en meşhur lezzetleri nelerdir? İşte, Antalya’ya seyahat edecek gezginlerin en çok merak ettiği konular ve detayları…

İstanbul’dan Antalya’ya Nasıl Gidilir?

İstanbul’dan Antalya’ya uçakla seyahat etmek isteyen gezginler, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Antalya Havalimanı’na direkt uçuşla ulaşım sağlayabilirler. Antalya’ya, İstanbul’un yanı sıra; Ankara, Amman, Tiflis, Kayseri, Krasnodar ve İzmir gibi toplamda dokuz şehirden düzenlenen direkt uçuşlarla da ulaşım sağlamak mümkün. Antalya Havalimanı’ndan ünlü rotalara seyahat etmek isteyen gezginler aktarmalı uçuşlarla Düsseldorf ve Stockholm gibi lokasyonları da ziyaret edebilirler. Popüler rotalar arasında yer alan Antalya’ya uçuş; İstanbul’dan 1 saat 20 dakika, Ankara’dan 1 saat 10 dakika ve İzmir’den 1 saat 5 dakika sürmektedir.

Antalya’dan şehir merkezine ulaşım sağlamak isteyen gezginler, toplu taşıma hizmetlerinden faydalanabilirler. Her yarım saatte bir 600 numaralı otobüsler, her saat başı da 400 ve 800 numaralı otobüsler terminal çıkışından kalkar. Antalya Otogarı’na ve şehir merkezine ulaşım sağlamak isteyenler 600 numaralı otobüsü kullanabilirler. 400 numaralı otobüs Sarısu hattında, 800 numaralı otobüs ise Liman hattında çalışır. Otobüslerin yanı sıra havalimanının 1. Terminal ve iç hatlar önünden direkt bağlantısı bulunan tramvaylar da kullanılabilir. Tramvay hattı ile Serik Caddesi üzerinden şehir merkezine ve Antalya Otogarı’na ulaşmak mümkün. Daha hızlı bir ulaşımı tercih eden gezginler ise terminal çıkışında 7/24 hizmet veren taksilerden faydalanabilirler. Antalya uçak bileti fiyatları hakkında güncel bilgiye, Pegasus’un internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Antalya’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Rotalar

Ülkemizin tatil cenneti olarak bilinen Antalya; deniz, kum ve güneş üçlüsünün keyfini doyasıya çıkarmak isteyen gezginlerin vazgeçilmez rotaları arasında yer alır. Doğal güzellikleriyle Türkiye’nin en çok turist ağırlayan şehirlerinden biri olan Antalya, özellikle ilkbahar ve yaz aylarında büyük ilgi görür. Peki, Antalya’ya seyahat eden gezginlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken lokasyonlar hangileridir? İşte, Antalya’ya uçuş yapanların muhakkak görmesi gereken rotalar…
- Kaleiçi: Antalya’nın tarihi dokusunu başarılı bir şekilde yansıtan Kaleiçi, Antalya’nın şehir merkezinde yer alır. Yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği adreslerden biri olan Kaleiçi, deniz kıyısında konumlaması ve Osmanlı mimarisinden izler taşıyan konutlara ev sahipliği yapması yönüyle büyük ilgi görür. Bölgede Hadrian Kapısı ve Yivli Minare en çok ziyaret edilen noktalar arasındadır.

- Aspendos Antik Tiyatrosu: Tarihi M.S. 2. yüzyıla kadar uzanan Aspendos Antik Tiyatrosu Serik İlçesi’nde yer alır. Romalılar tarafından inşa edilen bu yapı, Antalya’nın en gözde yapılarından biri. Tarih tutkunu gezginlerin çok seveceği adreslerden biri olan Aspendos Antik Tiyatrosu, Antalya’nın en gözde lokasyonlarından biri.

- Kurşunlu Şelalesi: Şelaleleriyle de meşhur olan Antalya’da, gezginleri kendine hayran bırakacak lokasyonlardan birisi de hiç şüphesiz Kurşunlu Şelalesi’dir. 2 km alana yayılmış olan vadi, yedi küçük şelaleden oluşmaktadır.
Bu adreslerin yanı sıra gezginler; Düden Şelalesi, Perge Antik Kenti ve Konyaaltı Plajı’nı da mutlaka ziyaret etmeli.

Antalya’nın Popüler Lezzetleri

Turizm cenneti olmasının yanı sıra, mutfak kültürüyle de gezginlerin favorisi olmayı başaran Antalya, farklı lezzetlerin buluşma noktasıdır. Şehrin en meşhur lezzeti olan Tahinli Piyazi, her gezginin mutlaka deneyimlemesi gereken bir tat. Kuşbaşı et, soğan ve enginarın bir araya gelmesiyle olan Girit Kebabı, tavuk eti, yoğurt ve sarımsakla pişen Hülüklü Çorba, domatesli ve pirinçli bir sebze yemeği olan Cive ve peyne ya da kuzu etiyle hazırlanan hamur işi Alanya Bohçası Antalya’nın vazgeçilmez lezzetleridir. Antalya’yı ziyaret edecek olan gezi tutkunları, bu tatları denemeden dönmemeli.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.