Bisikletle dünya turuna çıkan Fransız mühendis ikinci molayı bisiklet şehri Konya’da verecek

Bisikletle seyahat etmenin yaşam biçimi olduğunu söyleyen Fransız mühendis Kino Yves, işinden istifa edip dünya turuna çıktı. Türkiye’ye giriş yapan ve 3 ay kalmayı planlayan Yves, İstanbul’dan sonra ikinci molayı, bisiklet şehri Konya’da verecek.

Bisikletle dünya turuna çıkan Fransız mühendis ikinci molayı bisiklet şehri Konya’da verecek

Fransız mühendis işinden istifa edip elektrikli yatay bisikletiyle dünya turuna çıktı. Türkiye'yi dolaştıktan sonra da Orta Doğu ve Afrika'yı gezecek.

PEDAL ÇEVİRİP DÜNYAYI GEZECEK

Kino Yves (36) bisikletle seyahat etme tutkusu nedeniyle 3 ay önce işinden istifa ederek Avrupa'yı dolaşmaya başladı. Rotası kapsamında Kapıkule Sınır Kapısı'nı geçerek Türkiye'ye gelen Yves pedal çevirmeyi sürdürüyor.

“BİSİKLETLE SEYAHAT YAŞAM BİÇİMİ”

Bisikletle seyahat etmenin yaşam biçimi olduğunu söyleyen Yves, işinden istifa ederek uzun bir yolculuğa başladığını anlattı. Yves, daha önce Ege kıyılarını gezdiği Türkiye'de 3 ay kalmayı planladığını ifade etti. Dünya turundaki ilk hedefinin Güney Afrika'nın başkenti Cape Town'a ulaşmak olduğunu dile getiren Yves, "Daha önceden işim dolayısıyla uzun zamanlı seyahatler edemiyordum. Seyahat etmeyi çok sevdiğim için ilginç elektrikli bisikletimle farklı bir seyahate çıkmaya karar verdim.

bisikletle-dunya-turuna-cikan-fransiz-muhendis-ikinci-molayi-bisiklet-sehri-konyada-verecek.jpg

Avrupa'dan başladığım yolculuğumda Türkiye, Orta Doğu ve Afrika'yı gezmek istiyorum. Bu arada sosyal medya üzerinden de seyahatlerimi paylaşıyorum. Türkiye'de yaklaşık 3 ay kalmayı planlıyorum. Ülkeye Edirne sınırında giriş yaptım. Buradan ilk önce İstanbul'a gideceğim, ardından Konya'da mola vereceğim. Gaziantep'e gittikten sonra hangi yoldan devam etme kararını orada vereceğim. Hedefim Mısır üzerinden Afrika'ya geçmek ve oradan Cape Town'a kadar uzun bir seyahat yapmak."

bisikletle-dunya-turuna-cikan-fransiz-muhendis-ikinci-molayi-bisiklet-sehri-konyada-verecek-002.jpg

Seyahati için gerekli tüm ekipmanları bisikletinde taşıdığını da anlatan Yves, "Bisikletimde gerekli tüm malzemeler var. Akşamları bazen çadırımda bazı zamanda otel ya da dinlenme tesislerinde konaklıyorum. Bisikletim benim için oldukça konforlu." diye konuştu.

bisikletle-dunya-turuna-cikan-fransiz-muhendis-ikinci-molayi-bisiklet-sehri-konyada-verecek-003.jpg

bisikletle-dunya-turuna-cikan-fransiz-muhendis-ikinci-molayi-bisiklet-sehri-konyada-verecek-001.jpg

BİSİKLET ŞEHRİ KONYA

Konya, Türkiye’de en uzun bisiklet yoluna sahip açık ara önde olan bir şehir. Sadece bisiklet yolu değil, bisiklet tramvayı, bütün otoparklardaki bisiklet parkları, otobüslerdeki bisiklet aparatları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü Bisiklet Master Planı, yeni yapılacak yaklaşık 80 kilometrelik bisiklet yolu, Mevlana Bisiklet Turu, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu gibi faaliyetler Konya’nın bisiklet şehri olduğunun tescili. Ayrıca, yine Türkiye’de ilk olan uluslararası standartlarda müsabaka yapılabilecek veledrom da Konya'da yükseliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.